GRUPO PLAZA

en el palau de les arts

Escalante reflexiona sobre la crisi dels refugiats en 'Soc una nou'

21/03/2022 - 

VALÈNCIA. Després d’una odissea a través de la mar i de patir moltes desventures, el que no imaginava Omar és que per a tindre un futur hauria de convertir-se en una nou. Almenys legalment. Eixe serà el seu passaport a un món lluny de la guerra quan cau d’un arbre al jardí de Marinetti, una advocada dura i aspra amb tot el seu veïnat. El xiquet refugiat canviarà la vida de la dona, qui lluitarà per la custòdia d’Omar recorrent a una antiga llei sobre la propietat dels fruits que cauen als jardins.

Eixe curiós ardit és l’argument de Soc una nou, el muntatge de Zum-zum Teatre que Escalante Centre d’Arts Escèniques porta esta setmana al Palau de les Arts. El teatre de la Diputació de València programa una obra "que farà reflexionar sobre una realitat tan crua com la dels refugiats, en el moment en què assistim a una nova crisi humanitària, des d’una història original i tendra", ha explicat la diputada de Teatres, Glòria Tello. "És un relat carregat de sensibilitat, necessari i per a tots els públics", aporta la coordinadora artística d’Escalante, Marylène Albentosa.

El muntatge, recomanable per al públic a partir de 7 anys, adapta la novel·la escrita per Beatriz Osés, guanyadora del Premi Edebé de literatura infantil. Ramon Molins, al capdavant de la companyia Zum-zum Teatre, ha sigut l’encarregat d’adaptar i dirigir esta peça sobre les taules. Soc una nou va triomfar a l’edició de 2021 de Feten, la prestigiosa fira europea de teatre per a xiquetes i xiquets que es celebra a Gijón, sent reconeguda amb els guardons a millor direcció i millor actuació coral.

El públic d’Escalante podrà veure-la per primera vegada a València a la sala Martín i Soler del Palau de les Arts este cap de setmana. Hi haurà funció dissabte 26 i diumenge 27 a les 18:00. Abans, entre setmana, es realitzaran les representacions per a públic escolar.

next

Conecta con nosotros

Valencia Plaza, desde cualquier medio

Suscríbete al boletín VP

Todos los días a primera hora en tu email


Quiero suscribirme