GRUPO PLAZA

28 I 29 DE FEBRER

'Freak', una volta de rosca a la sexualitat femenina entre la carcallada i la llàgrima

L´obra, que arriba al TEM el 28 i 29 de febrer, adapta el text d´Anna Jordan amb l´actriu valenciana Lorena López al capdavant

21/02/2020 - 

VALÈNCIA. A l´agost de 2014, la londinenca Anna Jordan, considerada una de les dramaturgues i directores escèniques europees més importants dels últims temps, estrenava la seua obra Freak en el prestigiós Festival d´Edimburg. Sis anys després, aquesta reflexió sobre la feminitat i l´autoimatge, que beu directament del teatre social, s´ha convertit en un text de referència internacional per la seua manera d´abordar la sexualitat entre l'humor i la desesperança. Els pròxims 28 i 29 de febrer (20:30 hores), Freak es representarà al TEM en una adaptació dirigida per Paula Amor.

Després representar-se per primera vegada a Espanya el passat mes de novembre a Madrid, Freak exposarà en l´escenari del Cabanyal-Canyamelar els problemes que suposa ser dona en la societat actual. L´obra, estructurada com un joc d´espills entre dos dones -una adolescent i una trentanyera- planteja qüestions a l'espectador que continuen de vigent actualitat, com per què a la societat li costa tant canviar els seus rols, per què tendim a acceptar situacions de les que en realitat volem fugir, o per què les dones no dediquen més temps a escoltar-se a elles mateixes. Es tracta d´una de les màximes de teatre d´Anna Jordan: utilitzar l´art com un agent de transformació social mitjançant el qual donar resposta a qüestions com la inclusió, la diversitat, la igualtat o la immigració.

L´obra compta, a més, amb l´al·licient d´estar protagonitzada per l'actriu i ballarina valenciana Lorena López, que assumeix el seu rol en Freak després de participar anteriorment en una vintena de muntatges i treballar a les ordres de directors com Jaume Policarpo, Eva Zapico, Jaime Pérez, Eduardo Vasco o Denise Despeyroux. En cinema ha participat en les produccions amb segell valencià Asamblea i Amor en polvo, mentre que la seua experiència en televisió inclou sèries tan conegudes com L'Alqueria Blanca, La Embajada, Parany, Señoras del (H)ampa o El vecino.

Noticias relacionadas

next

Conecta con nosotros

Valencia Plaza, desde cualquier medio

Suscríbete al boletín VP

Todos los días a primera hora en tu email


Quiero suscribirme