GRUPO PLAZA

también ofrece una masterclass

Gautier Capuçon interpreta a Debussy, Brahms y Rakhmàninov

17/12/2018 - 

VALÈNCIA. El genial violoncel·lista Gautier Capuçon, que enguany és artista resident del Palau de la Música de València, interpretarà el dimarts 18 amb el pianista Samuel Parent, un recital de gran complexitat tècnica i interpretativa amb sonates de l’expressionisme francés i del romanticisme alemany i rus. D’esta manera el públic podrà escoltar la Sonata núm. 1 per a violoncel i piano en re menor de Claude Debussy, la Sonata núm. 1 per a violoncel i piano en mi menor, op. 38 de Johannes Brahms i la Sonata per a violoncel i piano en sol menor, op. 19 de Serguei Rakhmàninov. 

A banda del recital, Capuçon està oferirà màster classes adreçades a alumnes dels tres conservatoris superiors de la Comunitat Valenciana. La presidenta del Palau, Glòria Tello, ha valorat molt positivament la incorporació de Capuçon com a solista resident, un càrrec propiciat per Ramón Tebar i el director del Palau Vicent Ros, perquè “enguany i per primera vegada en la història del Palau, hem vinculat com a residents a dos músics de reconeixement internacional, per una banda al compositor Francisco Coll i ara a Gautier Capuçon, que incrementen el prestigi de la nostra institució i l’excel·lència en la nostra orquestra”. Capuçon també participarà com a solista amb l’Orquestra de València el proper 10 de maig, per a interpretar amb la direcció de Ramón Tebar el Concert per a violoncel d’Edvard Elgar.

Gautier Capuçon és reconegut mundialment per les seues interpretacions, virtuosisme i el so del seu violoncel Matteo Goffriller de 1701. Treballa regularment amb directors com Charles Dutoit, Semyon Bychkov, Valery Gergiev, Gustavo Dudamel i Christoph Eschenbach, entre altres. Col·labora amb compositors contemporanis com Lera Auerbach, Karol Beffa, Esteban Benzecry, Dutilleux, Jorg Widmann o Penderecki. Cóm a músic de cambra toca amb Martha Argerich, Daniel Barenboim, Lisa Batiashvili, Frank Braley, Renaud Capuçon, Yves Thibaudet, Katia i Marielle Labèque, els Quartets Artemis i Ébène. Nascut a Chambéry (França) el 1981, Gautier va començar a tocar el violoncel a l’edat de 5 anys. Va estudiar al Conservatori Nacional Superior de París amb Philippe Muller i Annie Cochet- Zakine. Més endavant amb Heinrich Schiff a Viena.


Noticias relacionadas

next

Conecta con nosotros

Valencia Plaza, desde cualquier medio

Suscríbete al boletín VP

Todos los días a primera hora en tu email


Quiero suscribirme