GRUPO PLAZA

dins del lp 'Dent de lleó'

Gem pública el videoclip de 'No mire cap enrere', una cançó per ser lliure front a la pressió social

19/06/2018 - 

VALÈNCIA. Per a qui estiguera atent als senyals de cada cançó com si foren rètols de neó, Gem anunciava en un dels primers talls del seu primer disc d’estudi: “em paga la pena seguir el meu camí, que és molt més llarg”. Era primavera de 2017 i s’acabava de publicar Dent de lleó, debut discogràfic de Gema Vañó Guarner, és a dir Gem, després d’una maqueta on s’esbrinava la carrera d’una cantautora que va nàixer al folk i va endinsar-se després en indrets sonors del rock.

Un any després d’aquell llançament, nominat als Premis Ovidi com a millor disc de pop, Gem vol celebrar tot el que ha trobat en este inici del camí. Ho fa convertint aquella tornada premonitòria del tema 'No mire cap enrere' en un videoclip on s’afilen les arestes del rock’n’roll. La cançó sorgeix del desig de ser lliure i perdre la por, la reivindicació de la identitat pròpia, superant la pressió social: “soc molt pitjor del que diuen; soc tot allò que no volen”, canta Gem.El videoclip ha sigut produït per Blat i compta amb les il·lustracions de Milkglass, a més de  les animacions de Luis Iranzo i Merry Blues

Dent de lleó és una història de somnis fets realitat, però al llarg dels seus onze talls també es descobreixen refugis personals i altres indrets íntims. Des d’'Ho tornaria a fer' fins a 'Alepo', Gem dibuixa un mapa emocional per a qualsevol. L’àlbum va ser gravat a Globo Estudio amb l’experiència del productor Tono Hurtado, qui també va col·laborar amb el baix, teclats i veus; Toni Carrillo va ser l’encarregat de fer sonar la guitarra elèctrica i Rubén Llopis la bateria. Totes les lletres del disc estan escrites per Gem, amb l’excepció d’Alepo, adaptació d’un poema d’Enric Bono.

La força del seu missatge se podrà sentir en directe el 30 juny a la sala Electropura (València), el 14 de juliol al Feslloch (Benlloch) i l’11 d'agost a La Font de la Figuera.


Noticias relacionadas

next

Conecta con nosotros

Valencia Plaza, desde cualquier medio

Suscríbete al boletín VP

Todos los días a primera hora en tu email


Quiero suscribirme