GRUPO PLAZA

celebrat per primera volta A Castelló

Gener i Arthur Caravan, destacats guanyadors dels Premis Ovidi

14/11/2016 - 

CASTELLÓ. Enguany la XI Nit dels Premis Ovidi s'ha celebrat per primera volta fora de la ciutat de Valéncia, a l'Auditori de Castelló. La gala de lliurament ha tingut lloc a la capital de la Plana dins del marc de la programació del Trovam!, la Fira Valenciana de la música que s'hi celebra de fa quatre anys en arrere. L'acte, organitzat pel Col·lectiu Ovidi Montllor de músics en valencià i presentat per la periodista alcoiana Amàlia Garrigós, mamprengué amb una intervenció de Jordi Pastor en record de son pare, recentment traspassat: el músic alcasser Vicent Pastor, membre del grup Tres Fan Ball i peça clau del campament musical Folksona, que se celebra tots els estius en Agullent (Vall d'Albaida), però que va començar a Castelló. Amb rotllo i canya, la presentadora desgranà tot el rosari de categories premiades, amanides en la part audiovisual per projeccions a càrrec de Túbal Perales i Daniel Olmo Boronat.

Els primers guanyadors anunciats foren els de la part visual: 'Blau' de Joe Pask rebé l'Ovidi al millor videoclip, del realitzador Nacho Errando, i la il·lustradora Alba López Soler guanyà el de millor disseny pel disc L'amor i la ferocitat de Pau Alabajos, l'únic de les quatre nominacions amb què comptava. Ona Nua, el projecte casolà de l'home-orquestra alzireny Josep Pérez, també n'aconseguí una de tres: l'Ovidi al millor disc de cançó d'autor per 'Un gat i un home al seu costat'. Un altre projecte convertit en supergrup, Gener, aconseguí dos de les quatre possibles: millor disc de pop a Oh, germanes! i millor producció musical, a càrrec del preclar Paco Loco. Els batoiers Arthur Caravan foren, com cada volta que trauen disc, els més reconeguts de l'any: llur àlbum Major propòsit va ser declarat el millor en la categoria del rock i, les peces "La traïció de les imatges" i "Les amants", millor cançó i millor lletra.

Els tres premis restants, els més específics, tingueren receptors diferents: el Quasi res porta el diari d'Atupa és el millor disc de rap de 2016; el de folk és per a l'Adsabara, debut del supergrup Musicants; i el Premi Ovidi als artistes novells, per a la maqueta homònima del quartet Àcids. I els dos guardons honorífics, a la trajectòria musical i a la contribució a l'escena, els varen rebre amb orgull ambdós entitats: el de contribució al festival de la cançó d'autor Barnasants en el seu ideòleg, Pere Camps; el de la trajectòria, compromesa amb la llengua i el país, al grup Carraixet en les filles de Lleonard Giner. I, com a final apoteòsic, el discurs del president del COM, Manolo Miralles, un dels moments reivindicatius de la nit junt amb el manifestSentiu la música, escolteu els músics de la Coordinadora per l'Escena Musical Valenciana, que reclama unes condicions laborals dignes per a l'ofici de la música a nivell estatal.

Noticias relacionadas

next

Conecta con nosotros

Valencia Plaza, desde cualquier medio

Suscríbete al boletín VP

Todos los días a primera hora en tu email


Quiero suscribirme