GRUPO PLAZA

'Les Arts és Simfònic'

Gustavo Gimeno i Javier Perianes inauguren la temporada simfònica de Les Arts

13/01/2023 - 

VALÈNCIA. Gustavo Gimeno i Javier Perianes, acreditats com a dos dels grans noms del panorama musical internacional, seran els encarregats d’inaugurar la temporada simfònica de Les Arts en 2023. El mestre valencià dirigeix el pianista Javier Perianes i l’Orquestra de la Comunitat Valenciana en un programa amb obres de Brahms i Mozart, que es podrà escoltar a València, el 26 de gener, i Castelló de la Plana, el dia 28 d’aquest mateix mes.

Gimeno serà el protagonista indiscutible del mes de gener, en un doblet esperat amb la primera representació en la història del teatre de ‘Jenůfa’, de Janáček, que suposarà també el seu retorn a l’orquestra de la Sala Principal huit anys després del seu debut recordat, i la cita anual que té amb l’OCV en ‘Les Arts és Simfònic’, ineludible des de l’any 2019. En aquesta ocasió, el titular de la Filharmònica de Luxemburg i la Simfònica de Toronto ha seleccionat un repertori de caràcter romàntic, en el qual ha inclòs, a més de l’‘Obertura tràgica’ de Johannes Brahms, la seua ‘Primera simfonia’, obra imprescindible i encara inèdita en el catàleg de l’OCV, que, a més d’ampliar els horitzons musicals de la formació, permetrà gaudir-ne l’excel·lència sonora.

El programa es completa amb el ‘Concert per a piano núm. 20’ de Mozart, que suposa també el retrobament de l’OCV amb un dels solistes més apreciats pel públic valencià, Javier Perianes, que interpreta en aquesta ocasió una de les seues obres fetitxe, amb la qual ha visitat els principals auditoris del món. L’artista de Huelva, que, entre altres, atresora reconeixements com el Premi Nacional de la Música o el guardó a l’artista de l’any en els International Classical Music Awards, repeteix, així mateix, col·laboració amb l’Orquestra de la Comunitat Valenciana i Gustavo Gimeno, després del seu “estratosfèric” segons va qualificar la crítica ‘Concert per a piano núm. 4’ de Beethoven en la temporada 2020-2021.

next

Conecta con nosotros

Valencia Plaza, desde cualquier medio

Suscríbete al boletín VP

Todos los días a primera hora en tu email


Quiero suscribirme