GRUPO PLAZA

per a celebrar el Dia Internacional de la Dansa 

Hip-hop, electro-dance i krump: la dansa urbana irromp en el IVAM

El final del joc obri el vestíbul de l’IVAM com a pista de ball, de trobada i de celebració, oberta a tots els públics, amb una sessió a càrrec del DJ Paul Jean Robert, per a tota mena de cossos i balls: ‘freestyle’ per a totes

27/04/2023 - 

VALÈNCIA. Hip-hop, electro-dance, krump… Són algunes de les danses urbanes que, dissabte que ve, 29 d’abril, prendran l’esplanada, el vestíbul i les sales de l’IVAM, amb motiu del Dia Internacional de la Dansa. De la mà de Club Mutante i com a continuació del seu projecte per a joves ‘Pump The Beat’, el museu ha creat el joc ‘Spaces are dancefloors’, una proposta de dansa que invita el públic a experimentar amb alguns dels balls urbans més practicats. 

Mitjançant aquesta activitat, el museu proposa convertir els seus espais en les escenes d’un videojoc que s’activa ballant: des d’un cypher de hip-hop a l’esplanada, a l’ambient tecnorave al Lab3 o krump al hall, fins a imaginar en col·lectiu partitures corporals inspirades en els logotips de l’exposició La Nave 1984-1991. Per a superar cada pantalla del joc, els participants hauran d’avançar entre els espais de l’IVAM després de superar els diferents reptes a base d’exercicis i freestyle, guiats pels ballarins Elton, Seba, Yondri i Julia Zac. Per a participar en el joc Spaces are dancefloors, a les 11.30 hores, és necessària la inscripció prèvia en el web de l’IVAM. La sessió d’Open Pump amb el DJ Paul Jean Robert, a les 13 hores, té entrada lliure sense reserva. No es requereixen coneixements previs de danses urbanes.


Spaces are dancefloors forma part del conjunt d’accions desenvolupades per l’IVAM dins del seu programa especial ‘Dansem juntes!’, amb motiu del Dia de la Dansa. En aquest sentit, el mateix dissabte, a les 17 hores, s’oferirà el taller ‘Dansa en família’, de Vicent Gisbert, dirigit a un públic familiar. Dins de la línia de treball de l’IVAM entorn de les arts vives, ‘Dansem juntes!’ va nàixer en 2022 amb la idea de repensar la dansa contemporània, juntament amb altres espais culturals com Espai La Granja, el TEM i la Mutant, amb la col·laboració de l’Associació Valenciana d’Empreses de Dansa (AVED) i l’Associació de Professionals de Dansa de la Comunitat Valenciana (APDCV).

Dansem juntes! celebra aquest divendres, a les 18.30 hores, al hall de l’IVAM, una trobada col·lectiva, amb un centenar de participants, en què mostraran un procés de treball que va començar el passat 2 d’abril i en què les diferents institucions, professionals de la dansa i públics diversos han experimentat amb la tècnica de CTR (composició en temps real) sobre altres modes de trobada i d’intercanvi, per mitjà de la dansa. L’esdeveniment finalitzarà amb una invitació al públic a continuar ballant amb la música de la DJ Lucía Gea, una de les més excel·lents figures de la nova escena electrònica.

Noticias relacionadas

next

Conecta con nosotros

Valencia Plaza, desde cualquier medio

Suscríbete al boletín VP

Todos los días a primera hora en tu email


Quiero suscribirme