GRUPO PLAZA

9 d'octubre / OPINIÓN

Homenatge als valents

9/10/2020 - 

VALÈNCIA. Aquest 9 d'octubre de 2020, festa dels valencians, arriba enmig d’una terrible pandèmia que amenaça la salut de milions de persones arreu del món. Totes i tots haguérem volgut celebrar aquest dia d'altra manera, però la nostra responsabilitat com a dirigents és preservar la seguretat sanitària de les nostres veïnes i veïns.

Hem passat moments difícils i encara afrontarem nous patiments. Quan la vida ens colpeja d’aquesta manera és quan un poble necessita del valor i de l’abnegació dels autèntics valents i valentes que han posat i posen en risc la seua salut per ajudar als demés. A Xàtiva, celebrem el 9 d’octubre homenatjant a aquests valents què en els pitjors moments de la pandèmia desafiaren el risc de contagi per a estar al peu del canó, persones valentes i generoses que demostren amb fets la importància de la solidaritat i el compromís cívic. Com a alcalde, em sent orgullós i agraït per ixes conductes exemplars dels meus conciutadans que mereixen, com dic, el major reconeixement i gratitud.

El 9 d’octubre, dia gran de les valencianes i valencians, és una commemoració que posa en valor la trajectòria en comú del nostre poble. Aquesta apel·lació a la convivència, al compartir un mateix destí, un sentiment d’unitat és, en definitiva, el que vull destacar. Les actuals circumstàncies ens conviden a pensar en què ara més que mai la societat valenciana ha de mantenir-se unida front al repte de lluitar contra la pandèmia.

De la mateixa manera que en altres moments de la Història en què la dificultat ens ha posat a prova, la ciutat de Xàtiva, com moltes altres del nostre territori, eixirà cap endavant gràcies a l'esforç col·lectiu de totes les persones que cada matí s’alcen per a treure endavant la seua família, per alçar la persiana del seu negoci i per a fer possible que aquesta societat funcione.

Enguany, hem hagut de fer importants sacrificis anteposant el bé comú. Hem hagut de deixar de banda activitats significatives o posposar celebracions d'actes tan importants com ara la Fira d’Agost, que en la seua secular història de quasi 8 segles només ha deixat de celebrar-se en moments de guerres, catàstrofes i pandèmies. Aquestes renúncies adquireixen sentit quan es fa un exercici de responsabilitat i es decideix que la principal prioritat d'un Ajuntament ha de ser preservar el benestar dels seus veïns, la seua seguretat i salut.

Al mateix temps, es fa imprescindible pensar en el futur, ja que hem de ser capaços de superar junts aquesta dolenta situació i fer-ho de la millor manera possible. Per això, hem hagut de posar en marxa un pla de reactivació social i econòmica de Xàtiva, per a pal·liar les conseqüències de la pandèmia. Aquest escut social ha estat present des dels primers dies de la pandèmia. Perquè a l'Ajuntament de Xàtiva som conscients de què moltes famílies patiran amb aquesta situació i són el nostre deure i la nostra obligació vetlar per a que ningú es quede enrere.

Com deia abans, ens esperen moments difícils que afrontar i no podem baixar la guàrdia sota cap circumstància. Esperem que totes i tots junts siguem capaços de superar moments difícils com l'actual, des de la concòrdia, l’esforç comú i els valors democràtics, imprescindibles per a fer millor la nostra existència. Si som capaços de fer això, quan aquest malson passe, les persones que vivim a Xàtiva sentirem que vivim en una ciutat de progrés, una ciutat que, malgrat tot, va superar les adversitats i va ser capaç de créixer en tots els sentits. Nosaltres, almenys, anem a fer el possible per a que així siga.

Roger Cerdà. Alcalde de Xàtiva

Noticias relacionadas

next

Conecta con nosotros

Valencia Plaza, desde cualquier medio

Suscríbete al boletín VP

Todos los días a primera hora en tu email


Quiero suscribirme

Acceso accionistas

 


Accionistas