GRUPO PLAZA

la nau

Identidade i Eidos Ensemble, perspectiva de gènere en el festival Serenates

28/06/2022 - 

VALÈNCIA. El festival Serenates, organitzat per la Universitat de València i l’Institut Valencià de Cultura, continua amb la seua programació en la 35a edició amb propostes musicals emmarcades dins la perspectiva de gènere. Identitade: Women and Arts i Eidos Enseble són algunes de les propostes musicals en aquesta línia que actuaran al claustre de La Nau el 29 de juny i l’1 de juliol, respectivament.

El 29 de juny actuarà Indentidade: Women and Arts, que omplirà de música el claustre del centre cultural, amb Amalia Tortajada a la flauta i Andrea González Caballero a la guitarra. Ens presentarà el seu nou àlbum Identidade, un projecte que, a més de musical, té el propòsit d'impulsar i donar valor a la tasca de dones de diferents cultures en diversos camps artístics. Totes les obres gravades en aquest àlbum són estrenes mundials. A més de les artistes valencianes Andrea González i Amalia Tortajada, en aquest projecte hi ha altres noms femenins com les compositores Gabriela Ortiz (Mèxic), Clarice Assad (Brasil), Elisenda Fábregas (Espanya), Johanny Navarro (Puerto Rico), la productora Celia Ruiz Artacho i la dissenyadora, Anna Tena, totes elles essencials perquè Identidade siga una realitat. En el programa interpretaran algunes d’aquestes obres: Triptych, de Clarice  Assad (2020); De ida y vuelta, de Gabriela Ortiz (2021), Goyescas, d’Elisenda  Fábregas (2008) i Bambuleá, de Johanny  Navarro (2020).

Un altre dels projectes amb perspectiva de gènere en aquesta 35a edició és Cançó oblidada d’Eidos Ensemble, format per Marian Rosa Montagut al piano, Quiteria Muñoz com a soprano i Lara Salvador com a actriu. Aquest espectacle, que tindrà lloc el dia 1 de juliol al claustre de La Nau, pretén que el públic visca una experiència única al voltant de la música de quatre compositores. Eidos Ensemble naix en 2014 amb la doble finalitat d’unir cultures i reivindicar les composicions escrites per dones des del segle XVIII fins a l’actualitat. Cançó oblidada és un espectacle d’Eidos  Ensemble en la qual el públic assistirà a entrevistes, actuacions i moltes més sorpreses, on s’interpretaran en viu cançons de las hasta ahora casi desconocidas Pauline  Viardot, Maria Malibran, Maria Matilde Alea i Matilde Salvador al programa de ràdio de 60 minuts que presenta Lara Salvador.

El dia 2 de juliol, coincidint amb la clausura del Festival Serenates, Sole Giménez protagonitzarà un concert al claustre de la Nau amb Mujeres de Música, un projecte reivindicatiu que descobreix les dones creadores que es van obrir pas en el món de la música. Un tribut al talent femení recopilat en dos discos que es reproduiran en directe a La Nau a les 22 hores, últim dia del festival Serenates. 

Noticias relacionadas

next

Conecta con nosotros

Valencia Plaza, desde cualquier medio

Suscríbete al boletín VP

Todos los días a primera hora en tu email


Quiero suscribirme