GRUPO PLAZA

Exposició fotografia Filmoteca

Jeff Bridges desvela els secrets entre bambolines a través de la fotografia

L’Institut Valencià de Cultura presenta l'exposició de l’actor nord-americà organitzada per la llibreria Railowsky

6/06/2019 - 

VALÈNCIA. L’Institut Valencià de Cultura presenta el dijous 6 de juny a la Filmoteca i a la llibreria Railowsky una exposició de fotografies de l’actor nord-americà Jeff Bridges, que estarà oberta fins al pròxim 7 de setembre en els dos espais.

Mentre a la sala d’exposicions de la llibreria de Railowsky s’exhibeixen 45 fotografies, a la Filmoteca es podran contemplar 27 fotografies repartides entre la cafeteries i els corredors de l’edifici Rialto.

En l’exposició, Jeff Bridges presenta les seues fotografies en blanc i negre, fetes en procés analògic, que descobreixen els secrets i la intimitat en els rodatges de moltes de les seues pel·lícules.

Entre les fotografies seleccionades figura un antecedent de l’actual selfie en l’autoretrat que fa Bridges mateix amb Sam Elliot durant el rodatge de la mítica pel·lícula El gran Lebowski (1998) dels germans Coen.

També es pot veure John Goodman jugant a les bitles en la mateixa pel·lícula o Mary Ellen Mark retratant Jeff Bridges i son pare, el també actor Lloyd Bridges, durant el rodatge de la pel·lícula Volar pels aires (1994).

Totes les fotografies pertanyen als rodatges de les pel·lícules protagonitzades per Jeff Bridges i estan fetes per l’actor amb una càmera Widelux F8 de 35 mm.

En aquestes fotografies, Bridges intenta captar la intimitat dels rodatges i l’univers de ficció de les seues pel·lícules des de la perspectiva dels personatges que ha interpretat, ja siga el penjat, en El gran Lebowski, Rooster Cogburn en Valor de llei o Jack Baker en Els fabulosos Baker Boys.

Com a complement a l’exposició, la Filmoteca projectarà dues pel·lícules protagonitzades per Jeff Bridges. El gran Lebowski (1997), d’Ethan Coen, podrà veure’s el dimecres 12 de juny a les 18 hores i el dijous 13 de juny a les 20 hores. Fat City (1972), de John Huston, es projectarà el dijous 13 de juny a les 18 hores i el dimarts 18 de juny a les 20.30 hores. 

Noticias relacionadas

next

Conecta con nosotros

Valencia Plaza, desde cualquier medio

Suscríbete al boletín VP

Todos los días a primera hora en tu email