GRUPO PLAZA

'interaccions Sonores. L'acústic i l'electrònic'

Josep Lluís Galiana i Joan Gómez Alemany proposen una improvisació electroacústica en la SGAE

3/05/2023 - 

VALÈNCIA. La Sala SGAE Centre Cultural València acollirà el 4 de maig, a les 18 hores, un concert original i atípic a les programacions habituals. Organitzat per la M.I. Acadèmia de la Música Valenciana i sota el títol d'Interaccions Sonores. L'acústic i l'electrònic, aquest concert, d'entrada gratuïta, estarà protagonitzat per l'improvisador i saxofonista Josep Lluís Galiana i el compositor i pianista Joan Gómez Alemany. La seua originalitat, entre altres coses, rau a produir un treball sonor que fusiona la improvisació i la composició en un tot indistingible. Amb una instrumentació acústica de saxofon i piano, també compta amb música electrònica, és a dir, música creada digitalment i difosa a través d'altaveus. Tot plegat genera una experiència electroacústica d'una hora de durada, sense interrupcions, per tal que l'oient entre en un món sonor, on els esquemes perceptius habituals no serveixen. Una interacció entre dos instruments (el saxofon i el piano) que es desborden en utilitzar tot un rang de tècniques que obren les seues possibilitats fins al límit, apropant-los al so electrònic. Aquesta música generada per ordinador pren, alhora, sons gravats del saxofon i d'altres instruments per transformar-los, creant així un constant intercanvi entre les dues fonts sonores que s'hibriden. D'aquesta manera, l'oient no sap, en alguns moments, l'origen de la música que escolta i es deixa portar per una massa sonora envoltant.

Josep Lluís Galiana i Joan Gómez Alemany són dos creadors de contrastada trajectòria tant al terreny de la lliure improvisació musical com al de la composició electroacústica. Tots dos han col·laborat nombroses vegades destacant altres projectes com Llibertats sonores, estrenat amb el percussionista Avelino Saavedra a l'Octubre Centre de Cultura Contemporània (OCCC) el 16 de desembre del 2022, així com també un altre projecte d'electroacústica i aquesta vegada acompanyat de dues videocreacions titulades Millares 1970 (del pintor Manolo Millares) i Millares 1972-2022 (del mateix Joan Gómez), presentades a la Fundació Antonio Pérez (Centre d'Art Contemporani de Conca) l'11 de novembre del 2022.

Artistes de reconegut prestigi internacional, Gómez i Galiana, a Interaccions sonores s'embarquen en un projecte d'estricta intervenció sonora, on la improvisació i l'electrònica conjuguen les seues fortaleses emocionals respectives per elaborar un discurs sempre canviant, sorprenent i de gran vigor expressiu, però, al seu torn, fixat en una mena de partitura conceptual, on els materials sonors són estructurats com en una composició. La seua música és fruit de l'exploració i l'experimentació en diverses estètiques i gèneres musicals. Per tot això, us recomanem assistir el 4 de maig, a les 18 h. a la Sala SGAE Centre Cultural València per gaudir d'un concert molt peculiar i original.

Noticias relacionadas

next

Conecta con nosotros

Valencia Plaza, desde cualquier medio

Suscríbete al boletín VP

Todos los días a primera hora en tu email


Quiero suscribirme

Acceso accionistas

 


Accionistas