Hoy es 15 de enero
GRUPO PLAZA

el 8 d'agost

La Capilla Antigua de Murcia oferirà un concert gratuït a Peníscola amb un repertori històric

7/08/2017 - 

VALÈNCIA. El Festival Internacional de Música Antiga i Barroca de Peníscola oferirà el 8 d'agost, a les 22:30 hores un concert gratuït de la Orquesta Barroca y Capilla Antigua de Múrcia en el Castell del Papa Luna. Aquest concert du per títol 'Musica de los Reynos de València y Murcia'. Els membres de la Capilla Antigua de Murcia que intervindran al concert de Peníscola seran: Laura Martínez-Boj, soprano, Juan Francisco Sanz, alt, Luis Alberto Díaz, tenor, Albert Alcaraz, baix i direcció i Rocío Hernández Carrillo, orgue positiu.

Les obres interpretades al concert seran de Juan Ginés Pérez (Orihuela 1548? - 1600) i Ambrosio Coronado de Cotes (Villena 1550? - Sevilla 1603). Amb una primera part dedicada a la música sacra per al temps de Quaresma i una segona composta per Dos Motets a la Verge d’Ambrosio Cotes. 

La Capilla Antigua de Múrcia es un grup vocal format per cantants solistes professionals creat en 2015 que pertany a l'Orquestra Barroca de Múrcia. Pretén la màxima qualitat vocal a més d'una correcta interpretació històrica de les obres i posa especial èmfasi en la recuperació i posada en valor del patrimoni musical espanyol.

Recentment, acaba de registrar el seu primer CD: 'Música en los Reynos de València i Murcia', on s'arrepleguen obres del patrimoni musical llevantí del segle XVI, amb música d’Ambrosio Cotes i Juan Ginés Pérez. Es tracta d'una col·lecció on s'està recuperant part del llegat musical dels segles anteriors. La Capilla Antigua de Murcia presenta en el Festival Internacional de Música Antiga i Barroca de Peníscola part del seu nou CD basat en motets de quaresma de dos mestres de capella del segle XVI lligats als Regnes de València i Murcia: Juan Ginés Pérez (o Ginés Pérez de la Parra) i Ambrosio Coronado, el grup està realitzant una col·lecció de música antiga sobre els Regnes de València i Múrcia, que inclou altres autors.

Ambrosio Coronado de Cotes, nascut en la localitat alacantina de Villena (que va pertànyer a la Regió de Múrcia fins a 1836), va estudiar en els teatins de Iecla i amb 26 anys ja era mestre de capella de l'Església de Santiago de la mateixa ciutat. En 1581 va ser nomenat mestre de capella de la Capella Reial de Granada, en 1596 de la Catedral de València i en 1600 de la Catedral de Sevilla.

Juan Ginés Pérez, va nàixer a Oriola quan encara la ciutat depenia de la diòcesi de Cartagena (llavors tenia tres seus: Cartagena, la Catedral de Múrcia i la d'Oriola) i que en ser frontera amb la Corona de Castella, era la segona ciutat més important del Regne de València. Mestre de capella de la Catedral de València en 1581 i de la Catedral d'Oriola en 1595.

Per a finalitzar la Capilla Antigua de Murcia ofereix una picada d'ullet a la ciutat de Peníscola i la seua Ermita de la Verge de l'Ermitana, adossada a la part oest d'aquest castell, amb dos cants marians. El primer d'ells, ‘Prudent virgines’ es probable es comissionara durant l'entrada de Felip III a València en 1599, i aborda la paràbola de les verges sàvies que esperen a l'espòs. Són multitud els enllaços que al llarg de la història hauran tingut lloc en aquest temple. El segon, ‘Maria, Matergratiae’, esmentada en el ‘Manual d'Indulgències’ com una de les pregàries més comunes a la Verge i que està presa de la segona estrofa de l'himne ‘Memento, salutis, auctor’, com els resos que en poc menys d’un mes tindran lloc en la veneració a la patrona de la localitat.


Noticias relacionadas

Publicación

Björk: una artista caleidoscópica

Por  - 

'Björk: una constante mutación' (Nórdica) reúne entrevistas y artículos de prensa que abarcan el recorrido vital y profesional, y dan cuenta de la capacidad de reinventarse, de esta gran artista islandesa

next

Conecta con nosotros

Valencia Plaza, desde cualquier medio

Suscríbete al boletín VP

Todos los días a primera hora en tu email


Quiero suscribirme

Acceso accionistas

 


Accionistas