GRUPO PLAZA

projecte Confluències

La façana del Micalet s’omplirà de banderes per fer un homenatge a una societat fatigada

6/03/2018 - 

VALÈNCIA. El dissabte 10 de març, Rafa Tormo realitzarà la seua intervenció IP27 Celebrem la derrota “el ball de les banderes” on 11 banderes recorreran el centre de València abans de penjar-se a l’edifici del teatre Micalet, en el carrer Mestre Palau. Tormo és enguany el convidat a utilitzar la façana del teatre com a espai artístic en la segona edició del projecte Confluències, una iniciativa del Micalet que fa convergir les arts escèniques i les plàstiques per apropar el teatre a altres disciplines artístiques.

Onze abanderats a ritme de tabals eixiran des del teatre per recórrer el centre de la ciutat en processó. Durant el seu itinerari Rafa Tormo ballarà les banderes, cadascuna amb una lletra brodada, conformant totes juntes la paraula POSTPOPULAR i amb sil·luetes de gent fatigada sobre vellut roig. Després del ball, les banderes s'instal·laran a la façana del Teatre Micalet, on onejaran fins al mes de maig, quan partiran a formar part d'una exposició d'art a Berlín.

Amb este acte Rafa Tormo insta al públic a acceptar que viu en una societat derrotada, plena de frustració i desànim. Per això segons l’artista “és millor celebrar la derrota fent-nos un homenatge a través del ball de les banderes seguint el model del ball de la bandera de Beniarjó que ha estat la font d’inspiració per a este ball”. A Beniarjó, cada any es fa un homenatge a diferents persones del poble dedicant-los el ball de la bandera, acte central de la festivitat de Sant Marc, una tradició que data del segle XVII. Rafa Tormo vol que, ballant les banderes, ens fem un auto homenatge per acceptar i celebrar que vivim fatigats i derrotats.

L’acte es completarà amb un dinar i una tertúlia on participarà l’artista Rafa Tormo per reflexionar sobre el missatge que hi ha al darrere de la seua intervenció IP27 CELEBREM LA DERROTA. L’any passat va inaugurar esta experiència l’artista urbà ESCIF amb l’acció “Tots contra l’espectacle”. ESCIF va concebre una obra de teatre que es va representar a la paret de l’edifici del teatre amb pancartes reivindicatives al llarg de tota la temporada passada i que va arribar a la seua fi el juny de 2017.  Els textos penjats de la façana es van triar cada mes entre els missatges que proposaven els espectadors del Teatre Micalet.

Noticias relacionadas

next

Conecta con nosotros

Valencia Plaza, desde cualquier medio

Suscríbete al boletín VP

Todos los días a primera hora en tu email


Quiero suscribirme