GRUPO PLAZA

Concurs CaixaBank

La FSMCV i l'IVC celebren el V Concurs d’Orquestres de la Comunitat Valenciana 

El jurat estarà compost per la destacada directora d'orquestra Lucía Marín Marín, el violinista i docent Joaquín Torre Gutiérrez i el director i compositor Oliver Díaz Suárez

12/11/2022 - 

VALÈNCIA. La Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana (FSMCV), CaixaBank i l’Institut Valencià de Cultura celebren aquest cap de setmana la cinquena edició del Concurs CaixaBank d’Orquestres de la Comunitat Valenciana, emmarcat dins del programa 'CaixaBank escolta València' i que es reprèn després de no haver-se convocat al 2021 per la pandèmia. El concurs, dins del programa ‘CaixaBank Escolta València’, té lloc el diumenge 13 de novembre al Palau de les Arts de València, i consta de dues categories: 'Salvador Giner', per a orquestres que tenen entre 30 i 50 músics, i Martín i Soler, per a orquestres que tenen entre 51 i 70 músics.

En la categoria Salvador Giner participaran a les 11.00 hores l'Orquestra Tetracorde del Centre Artístic Musical Santa Cecília de Foios, dirigida per Àlex Puchades Romero i amb un programa de peces de Schubert i Haydn, i l'Orquestra Societat Musical la Primitiva de Rafelbunyol, sota la direcció de Pablo Marqués Mestre amb un programa de Lutoslawski i Mendelssohn. Per la vesprada, a les 17.00 hores, en la categoria 'Martín i Soler' participaran l'Orquestra Simfònica de la Unió Musical de Llíria, amb Pascual Cabanes Fabra com a director i un programa amb obres de Schubert i Tchaikowsky, i l'Orquestra Simfònica de la SMI Santa Cecília de Cullera, amb direcció de Carlos Garcés Fuentelsaz i peces de Beethoven i Tchaikowsky.

Cada orquestra participant interpretarà un repertori de dues obres de lliure elecció, però una de les dues ha de ser obligatòriament del repertori orquestral compost entre 1750 i 1850. La durada del repertori ha d’estar entre 45 i 70 minuts per a la categoria 'Martín i Soler', i entre 30 i 55 minuts per a la categoria 'Salvador Giner'. Les orquestres participants rebran un diploma acreditatiu de la seua selecció per a participar en el V Concurs CaixaBank d’Orquestres de la Comunitat Valenciana i hi haurà un únic premi per categoria, amb una dotació econòmica de 6.000 euros. A cada orquestra que participe se li donarà una compensació econòmica de 2.000 € per a les orquestres que participen en la categoria 'Salvador Giner' i de 2.500 per a les orquestres que participen en la categoria 'Martín i Soler'. A més, el jurat concedirà un premi de 1.500 euros al millor director de les orquestres participants en cada una de les categories, quantitats aportades íntegrament per CaixaBank.

Per tal d’estimular el moviment orquestral valencià, les dues orquestres guanyadores del concurs i les dues que hagen tingut la segona millor puntuació en cada categoria participaran en el  V Festival CaixaBank d’Orquestres de la Comunitat Valenciana, que tindrà lloc en les Capitals Culturals 2022 de la Comunitat Valenciana. El primer concert amb les participants de la categoria Salvador Giner serà el 10 de desembre de 2022 a Aielo de Malferit i el segon, amb les participants de la categoria Martín i Soler, tindrà lloc a Alzira el 17 de desembre de 2022.

Noticias relacionadas

next

Conecta con nosotros

Valencia Plaza, desde cualquier medio

Suscríbete al boletín VP

Todos los días a primera hora en tu email


Quiero suscribirme