GRUPO PLAZA

trobada d’hivern 

La Jove Orquestra de la Generalitat presenta el nou compositor resident Josep Planells

30/12/2022 - 

VALÈNCIA. La Jove Orquestra de la Generalitat Valenciana presenta el nou compositor resident, Josep Planells Schiaffino (València, 1988), que inicia ara la residència de dos anys a la Jove Orquestra de la Generalitat, durant la qual té l’encàrrec de compondre dues obres, una per a conjunt instrumental o orquestra de cambra i l’altra per a orquestra simfònica, que s’estrenaran en les trobades d’estiu de 2023 i 2024.

La presentació del nou compositor resident s’ha dut a terme durant la trobada d’hivern de la Jove Orquestra de la Generalitat, que té lloc del 26 de desembre al 6 de gener al Palau de les Arts de València, sota la direcció de Pablo Rus Broseta, amb una plantilla de 55 músics de fins a 26 anys d’edat.

La trobada d’hivern de la Jove Orquestra de la Generalitat Valenciana conclourà en aquesta ocasió amb dos concerts: el 4 de gener a les 19.30 hores a l’Auditori i Palau de Congressos de Castelló i el 7 de gener a les 19.30 hores a l’Auditori del Palau de les Arts de València. 

Josep Planells Schiaffino

Josep Planells Schiaffino (València, 1988) té una llarga trajectòria com a músic, director i compositor en prestigioses orquestres i institucions de tot el món. Format a València, en 2010 es trasllada a Berlín per a estudiar composició a la Hochschule für Musik ‘Hanns Eisler’ amb Arnulf Herrmann i Hanspeter Kyburz, on finalitza els seus estudis de màster en 2016. Paral·lelament, estudia direcció d’orquestra amb Fred Buttkewitz a Berlín, amb Peter Eötvös a Munic i Budapest, amb Peter Rundel a Porto i amb Matthias Pintscher i Heinz Holliger com a part del Conducting Fellowship del Festival de Lucerna. Actualment, compagina el seu treball artístic amb la realització de la seua tesi doctoral (PhD) a la Universitat de Cambridge finançat per un Vice-Chancellor’s Award i una Pigott Doctoral Studentship. 

Josep Planells Schiaffino ha col·laborat amb nombrosos conjunts i orquestres europeus i ha rebut nombroses distincions per la seua música. En 2019 va estrenar la seua primera òpera de cambra, ‘Aufbruch’, encàrrec de la Deutsche Oper Berlin. La temporada 20-21 va fer el seu debut operístic a Espanya i va dirigir ‘Die Zauberflöte’ al Teatre Principal de Palma de Mallorca. Aquesta mateixa temporada també va dirigir l’Orquestra de València i la Jove Orquestra de la Generalitat Valenciana al Palau de la Música de València i al Palau de les Arts, respectivament.

Durant el curs acadèmic 21-22 va ser professor convidat de Composició a l’Escola Superior de Música de Barcelona (ESMUC). El mes de juliol passat va dirigir l’òpera de cambra ‘Entre els arbres’ de José Río-Pareja al Gran Teatre del Liceu. Recentment, ha tornat a ser convidat per l’Orquestra de València i pel Ramal Ensemble per a fer el seu debut a la prestigiosa Pierre Boulez Saal de Berlín. Entre els pròxims projectes destaquen l’assistència de Josep Pons a la producció de ‘Parsifal’ (Gran Teatre del Liceu) i novament amb Franck Ollu en la producció de ‘Macbeth Underworld’ (Opèra Comique de París). A la temporada 23-24 farà el seu debut com a director amb l’Orquesta Nacional de España.

next

Conecta con nosotros

Valencia Plaza, desde cualquier medio

Suscríbete al boletín VP

Todos los días a primera hora en tu email


Quiero suscribirme