Per al pròxim concert d'abril, els integrants de la Jove Orquestra Simfònica es reuniran en una trobada pedagògica. Este cap de setmana es concentraran en l'Alqueria Julià-Casa de la Música i el següent, previ al concert, en el mateix Palau de les Arts
VALÈNCIA. La Jove Orquestra Simfònica de la Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana torna als escenaris per a protagonitzar un concert líric de sarsuela amb una coral emblemàtica com els Pequeños Cantores de València. La gala tindrà lloc el pròxim diumenge 2 d'abril, a les 18.00 de la vesprada, en l'auditori del Palau de les Arts. Serà el moment de retrobar-se amb l'orquestra dirigida per Cristóbal Soler, integrada per huitanta joves talents amb edats entre els 14 i 28 anys. A més, el recital ofereix l'oportunitat de descobrir a dos figures emergents de la lírica com Carmen Rosa Bosó i Marina Cuesta. La realització del concert compta amb la col·laboració de l'Academia AIDO, dedicada a formar i impulsar a futurs mestres de la batuta, i amb Mapfre.
A la gala, la Jove Orquestra Simfònica de la FSMCV interpretarà un programa que començarà amb ‘La Venta de los gatos' (José Serrano) i 'El barberillo de Lavapiés' (Francisco Asenjo Barbieri), en un homenatge a estos grans compositors l'any que es commemora el 150 y 200 aniversari del seu naixement, respectivament. A estes peces les seguiran 'Habanera de los reyes godos' (Serrano i Joaquín Valverde), 'El anillo de hierro' (Miguel Marqués), 'Las hijas del Zebedeo' (Ruperto Chapí), 'El potosí submarino' (Emilio Arrieta), 'La leyenda del beso' (Reveriano Soutullo i Juan Vert), 'De Madrid a París' (Valverde i Federico Chueca), 'El bateo' (Chueca), 'Doña Francisquita' (Amadeo Vives), 'El barbero de Sevilla' (Gerónimo Giménez i Manuel Nieto) o 'Los chicos de la escuela' (Valverde i Tomás López Torregrosa).
El recital serà una fita especial per a orquestra de la Federació per la seua conjunció amb una formació coral amb la qual comparteix essència. Els Pequeños Cantores de València, dirigida per Carmina Moreno Llabata, compleix este 2023 sis dècades d'història, en les quals s'ha configurat com un dels grans planters del nostre territori, obert a xiquetes, xiquets i adolescents entre els 5 i 18 anys que acudeixen a créixer musicalment i humanament. Esta gran escola coral ha realitzat prop de cinquanta gires per Espanya i més d'una desena per altres països europeus. En 2013, va ser condecorada amb la Medalla d'Or de la Ciutat de València i la Distinció al Mèrit Cultural de la Generalitat Valenciana per la seua llarga trajectòria i la seua notable incidència en el món dels cors i de la música valenciana.
La Jove Orquestra Simfònica de la FSMCV va ser creada com una unitat artística d'alt rendiment amb uns clars objectius pedagògics i artístics: fomentar i potenciar l'estudi i la pràctica dels instruments de corda en el si de les societats musicals de la Comunitat Valenciana i les seues escoles de música; així com detectar, impulsar i fomentar el talent jove, oferint als músics una primera experiència dins d'un entorn orquestral semiprofessional.
La formació articula les seues temporades artístiques sobre la base de diverses trobades pedagògiques anuals, coincidint amb períodes no lectius, d'aproximadament una setmana cadascun, que conclouen amb una sèrie de concerts amb el repertori programat. La unitat va debutar en 2014 en el Palau de la Música de València i ha desenvolupat la seua activitat en un gran nombre d'auditoris de la Comunitat Valenciana. Amb la direcció artística i musical de Cristóbal Soler, l'any passat va emprendre la seua primera gira d'àmbit nacional, actuant en escenaris com el Teatre Monumental de Madrid.
La Habitación Roja, Doña Manteca, La Plata, Novembre Elèctric y Andreu Valor protagonizan 'Les Arts és Músiques Valencianes', del 24 de enero al 9 de febrero de 2025
El programa incluye el exigente ‘Concierto para piano’ de Ravel y su imprescindible ‘La Valse’ junto con el poema sinfónico ‘Le Chasseur maudit’ de Franck