GRUPO PLAZA

nou single

La Maria mostra la seua "evolució del cant valencià" amb 'Mon Vetlatori'

11/11/2022 - 

VALÈNCIA (EP). La Maria, nom artístic de Maria Bertomeu, la cantant d'Oliva que està revolucionant el cant valencià, llança aquest divendres el seu primer single més clip 'Mon Vetlatori'. Durant l'últim any, l'artista ha combinat una gira --amb més d'unes trentena de dates i el títol 'El que està per vindre'-- amb la gravació del seu esperat primer treball d'estudi, produït per Tono Hurtado i de la mà de la discogràfica Propaganda pel Fet.

El debut discogràfic estarà conformat per cinc peces pròpies, una adaptació d'"Arranquen vinyes" i dos "sorpreses en forma de pròleg i epíleg, un emotiu homenatge a les seues àvies Maria", expliquen els responsables de la producció en un comunicat. Les cançons estan inspirades en estructures del cant valencià i motius de la música tradicional. "Una coherència folklòrica que evoluciona convertint-se en la inconfusible i irresistible proposta que La Maria rega amb una veu hipnòtica". 

'Mon Vetlatori' és una cançó que narra l'enterrament d'una Maria xiqueta, jove, a qui, en viure la viralització d'una cançó pròpia i patir una allau de crítiques de tot tipus, en alguns casos al límit de l'assetjament, li toca madurar ràpid. Amb formació musical ancorada a l'escola de música d'Oliva des dels 6 anys i amb l'especialitat de Cant Valencià pel Conservatori Professional de Catarroja José Manuel Izquierdo, amb Xavier de Bétera com a mestre, La Maria brinda en aquest primer single "una oportunitat única de desfer-nos dels clixés de la tradició valenciana tal com s'ha entès fins ara".

next

Conecta con nosotros

Valencia Plaza, desde cualquier medio

Suscríbete al boletín VP

Todos los días a primera hora en tu email


Quiero suscribirme