GRUPO PLAZA

MÚSICA EXPERIMENTAL

La Mutant es trasllada al barri més alternatiu de Berlín

17/05/2021 - 

VALÈNCIA. Des de fa tres anys, la poeta i vocalista Lorena Izquierdo organitza Reflexionen, una sèrie de música experimental que té lloc tots els mesos a la sala Loophole, situada a l'emblemàtic barri berlinès de Kreuzberg, l'epicentre alternatiu i multicultural de la ciutat. Durant les sessions, majoritàriament basades en la improvisació lliure, els artistes uneixen sonoritats i textures, barregen instruments acústics i electroacústics que no solen escoltar-se junts, donant lloc a combinacions insòlites i obrint espais als nous sons de l'escena underground de la capital alemanya.

La iniciativa segueix la línia investigadora desenvolupada per Izquierdo en els últims temps, durant els quals ha col·laborat amb músics de diferents formacions i ha donat forma a peces en les que explora diverses vies a través del cos, l'espai, el so, la poesia i els objectes quotidians. Amb una trajectòria a cavall entre Berlín i València, és també la responsable junt a Mario Montoya de la plataforma Diàleg Obert, concebuda com un laboratori de creació i formació dins de les pràctiques experimentals. Els propers 23 de maig i 6 de juny, esta artista valenciana traslladarà el cor de la música berlinesa a La Mutant amb Berlín Sèries, dues entregues de concerts que comptaran amb la participació de destacats autors internacionals.

“En cadascuna de les sèries hi haurà una introducció per part d'un curador, descrivint les particularitats de la sèrie i la seua organització”, apunta Izquierdo, que serà qui exercisca com a mestra de cerimònies a la primera cita del dia 23 (19 hores). “Volem mostrar una visió panoràmica de les sèries de concerts de música experimental en diferents territoris, el seu dinamisme i estructura col·laborativa, reflectint l'heterogeneïtat de les pràctiques que conviuen en l'escena de la ciutat: el reduccionisme, el noise i l’echtzeitmusik”. En la sèrie inicial que tindrà lloc el pròxim diumenge, els artistes convidats i les seues respectives combinacions instrumentals seran Marie Takahashi (viola) i Eric Bauer (electrònica), Sofia Salvo (saxo baríton) i Lorena Izquierdo (veu), i WJM & BUSATO amb Roberta WJM Andreucci (electrònica) i Marcello S. Busato (batería).

Noticias relacionadas

'Berlín Series'

La Mutant es transforma en un club underground berlinés

Por  - 

Berlín Series és una iniciativa de l'artista Lorena Izquierdo des de la plataforma artística Diàleg Obert, amb seu en l'espai artístic berlinés Petersburg Art Space, que acull predominantment obres en els camps de l'art i la música contemporània i experimental, amb l'objectiu de ser una plataforma per a idees noves i innovadores i un centre local per a connexions internacionals. Izquierdo treballa en aquesta sèrie en col·laboració amb el curador i artista de PAS, Alexander Markvart

next

Conecta con nosotros

Valencia Plaza, desde cualquier medio

Suscríbete al boletín VP

Todos los días a primera hora en tu email


Quiero suscribirme