GRUPO PLAZA

dilluns 4 de novembre

La Nau celebra el seu vinté aniversari amb un espectacle que fusiona la música africana amb Bach

Les invitacions són gratuïtes i es poden recollir des d’una hora abans de l’espectacle a les taquilles del teatre

31/10/2019 - 

VALÈNCIA. El 6 d’octubre de 1999 la Universitat de València va inaugurar el Centre Cultural la Nau després d’un procés de rehabilitació integral de la seu històrica de la institució. Per commemorar el vinté aniversari de l’obertura del centre, la Universitat ha programat un espectacle que tindrà lloc dilluns, 4 de novembre, al Teatre Principal de València, en el qual actuaran l’Orfeó Universitari de València i els grups Proletaris del Ritme, Luna de África i Tesa, en una singular creació que fusiona la música clàssica amb la música africana, el jazz i el rap.

L’obra, titulada Passió africana per J. S. Bach, és una fusió de la música de Bach, els ritmes africans i la música negra, que l’Orfeó presenta juntament amb Jesús Salvador, Chapi. L’espectacle, que connecta el cant coral amb la realitat social, està inspirat en la crisi migratòria, que l’any passat va deixar gairebé dos mil morts al Mediterrani.

La idea original, dirigida per Jesús Salvador, Chapi, i Francesc Valldecabres, és una nova i trencadora creació musical inspirada en la vida d’Albert Schweitzer (1875-1965), metge, teòleg i organista alsacià que va escriure una de les biografies més interessants sobre Johann Sebastian Bach, va viatjar a Àfrica com a missioner en 1911 i la labor antibel·licista del qual li va valer el premi Nobel de la Pau l’any 52. A partir d’aquesta idea, sobre la qual ja hi ha diferents projectes musicals, Passió africana per J. S. Bach treballa amb la Passió segons sant Joan, del compositor alemany, i la fusiona i la fa conversar amb altres realitats i cultures. El text, amb la passió i el dolor de fons, enllaça amb la realitat del Mediterrani més actual.

Noticias relacionadas

next

Conecta con nosotros

Valencia Plaza, desde cualquier medio

Suscríbete al boletín VP

Todos los días a primera hora en tu email


Quiero suscribirme