GRUPO PLAZA

programació de música i dansa per a aquesta tardor 

La Real Cámara i el pianista Marco Mezquida complementen el menú musical del CaixaForum 

Completa la programació el cicle Dansa filmada, que inclou les projeccions de Giselle, produïda per l’American Ballet Theatre; el documental La dansa, de Frederick Wiseman, i tres peces dels coreògrafs Jirí Kylián i William Forsythe. Tancarà el cicle el film NY Export: Opus Jazz, interpretat pels ballarins del New York City Ballet

23/09/2022 - 

VALÈNCIA. La Fundació ”la Caixa” presenta al centre cultural CaixaForum València la programació de música i dansa per a aquesta tardor. Els visitants que s’apropin al centre els caps de setmana del 2 d’octubre al 20 de novembre podran gaudir d’una programació cultural que inclou dos dels cicles més consolidats en els centres CaixaForum: Temporada musical i Dansa filmada, que ara s’estrenen al nou CaixaForum València.

Els concerts de la nova Temporada musical tindran lloc els diumenges 2 i 23 d’octubre, i 6 i 20 de novembre, dies en què els amants de la música podran gaudir de propostes de destacats artistes nacionals i internacionals que es mouen en un ampli ventall de gèneres musicals.

D’aquesta manera, la nova temporada musical s’estrenarà el diumenge 2 d’octubre amb La Real Cámara, que presentarà un programa basat en peces de Haydn i Boccherini, a manera de trobada entre aquests dos músics, que s’admiraven mútuament però no es van arribar a conèixer. Els seguirà el 23 d’octubre Volosi, un quintet de corda que mostra un estil musical únic i original, i que sorgeix, amb una formació clàssica, a partir de les arrels dels Carpats, però amb improvisacions de jazz carregades d’energia roquera i plenes d’emoció.

El cicle continuarà el 6 de novembre amb la presentació de l’últim àlbum del pianista, improvisador i compositor Marco Mezquida Letter to Milos, una preciosa carta d’amor que l’artista dedica al seu fill. I el diumenge 20 de novembre, tancarà la programació l’actuació de Ringmasters, quartet vocal a cappella de barbershop —gènere típicament nord-americà que es va popularitzar en el primer terç del segle xx—, que oferirà un vibrant espectacle en el qual s’inclouen clàssics del musical de Broadway, estàndards del jazz i cançons pop.

La dansa a través de l’ull de la càmera

Per completar la programació, CaixaForum València inclourà una acurada selecció d’enregistraments que destaquen pel seu valor musical i artístic en el marc del cicle Dansa filmada, el qual té l’objectiu d’apropar la dansa als espectadors des del prisma de la càmera, recuperant obres que són tota una icona en el món de la dansa. El cicle arrancarà el diumenge 9 d’octubre amb l’obra mestra del ballet romàntic Giselle, protagonitzada per la llegendària parella artística formada per Carla Fracci i Erik Bruhn en una producció del prestigiós American Ballet Theatre. El 16 d’octubre serà el torn del documental La dansa, de Frederick Wiseman. Els espectadors hi podran veure com funciona la companyia de ballet més antiga del món, el Ballet de l’Òpera de París, un dels bressols de la dansa clàssica.

La tercera sessió se celebrarà el 30 d’octubre amb la projecció de tres peces representatives de dos coreògrafs contemporanis imprescindibles: Bella Figura (1995) i Birth-Day (2001), de Jirí Kylián; i One Flat Thing, Reproduced (2006), de William Forsythe. El cicle finalitzarà el 13 de novembre amb la cinta de Jody Lee Lipes NY Export: Opus Jazz, una pel·lícula basada en el ballet homònim de Jerome Robbins (creador de West Side Story) en la qual els ballarins del New York City Ballet (NYCB) es calcen les vambes per ballar pels carrers i els terrats de Nova York.

Noticias relacionadas

next

Conecta con nosotros

Valencia Plaza, desde cualquier medio

Suscríbete al boletín VP

Todos los días a primera hora en tu email


Quiero suscribirme