GRUPO PLAZA

135 CERTAMEN INTERNACIONAL DE BANDES DE MÚSICA 'CIUTAT DE VALÈNCIA' 2023 

La Unió Musical de Godelleta i la de Torrent guanyen la secció d’honor del 135 Certamen de Bandes

16/07/2023 - 

VALÈNCIA. La Unió Musical de Godelleta, sota la direcció de Jesús Perelló Fuster i la Unió Musical de Torrent, sota la direcció de Frank de Vuyst, amb un total de 342 punts, ha resultat les dos les guanyadores Ex Aequo de la Secció d’Honor del 135 Certamen Internacional de Bandes de Música “Ciutat de València” 2023, que es desenvolupa a l’Auditori de Les Arts. L’Asociación Músico-Cultural “La Lira de Pozuelo” de Madrid, ha quedat en segona posició amb 320,5 punts, mentre que la Societat Unió Musical d’Alberic ha ocupat el tercer lloc amb 299 punts. 

El regidor de l’Ajuntament de València, José Luis Moreno, ha entregat el premi a les dos societats guanyadores d’esta Secció d’Honor. Així mateix, també s’han lliurat unes altres guardons especials per mitjà de patrocinis privats, que es poden consultar en la pàgina web del certamen.

Foto: JUAN MARGOLLES

L’obra obligada que han interpretat totes les bandes d’esta
secció han sigut "Homenaje a Joaquín Sorolla". Quadres Simfònics, de Bernardo Adam Ferreroen homenatge al mestre Bernardo Adam Ferrero i al centenari del pintor Joaquín Sorolla. Una obra colorista i costumista inspirada en les pintures de Sorolla, amb els moviments "El Palleter", "Pescadoras Valencianas", "Sol de la Tarde" i "Las Grupas".

La Banda Simfònica Municipal de València, sota la direcció de Miquel Rodrigo i Tamarit, va tancar amb brillantor el Certamen mentre deliberava el jurat. Va interpretar el pasdoble “València” del mestre José Serrano, en commemoració del centenari del seu naixement, així com “Concertino per a Percussió i Ensemble de Vents” de David R. Gillingham, i de Dmitri Xostakóvitx el Ballet suite núm. 5 “The Bolt” i “Riverdance”. La dotació dels premis per a la Secció d’Honor són de 9.000 euros per a la guanyadora, 6.000 euros per a la segona i 4.000 euros per a la tercera.

Les societats guanyadores de les altres seccions del Certamen han sigut la Societat Unió Musical de Polop de la Marina d’Alacant en la secció Tercera i el Centre Artístic Cultural “Verge de la Pau” d’Agost d’Alacant en la Segona Secció. Es dona la circumstància que han comptat amb el mateix director, José Vicente Algado Climent. Així mateix, la Societat Musical “La Primitiva” de Rafelbunyol de València, sota la direcció de Ximo Tarín Micó, va guanyar la Primera Secció.

Foto: JUAN MARGOLLES

Noticias relacionadas

next

Conecta con nosotros

Valencia Plaza, desde cualquier medio

Suscríbete al boletín VP

Todos los días a primera hora en tu email


Quiero suscribirme

Acceso accionistas

 


Accionistas