Hoy es 21 de diciembre
GRUPO PLAZA

el primer espai d'aquestes característiques a espanya

La Universitat de València crea l'Aula de Còmic dirigida pel professor Álvaro Pons

18/01/2019 - 

VALÈNCIA. El professor de la Álvaro Pons Moreno serà el director de l’Aula de Còmic que s’acaba de crear a la Universitat de València. Es tracta d'una iniciativa molt singular, ja que es tracta de la primera aula de tot Espanya que naix amb el suport d'una càtedra institucional, i el segon espai que una universitat espanyola dedica al còmic: la Universitat d’Alacant disposa d’una Aula de Còmic amb la qual es desenvoluparan activitats conjuntes. L'Aula de Còmic naix com a espai per a la reflexió i la divulgació del novè art, a través d’activitats variades que van de xarrades amb autors i taules redones a la celebració de jornades i tallers sobre historieta, que es realitzaran als espais culturals de la Universitat de València.

L'Aula actuarà al costat de la també acabada de crear Càtedra d'Estudis del Còmic Fundació SM-Universitat de València, que donarà suport a les seues activitats i les coordinarà, amb l'objectiu de donar a conèixer les possibilitats del còmic com a llenguatge i mitjà de comunicació, d'educatives a socials, però també per indagar noves opcions creatives, mostrant la diversitat i la riquesa que el còmic actual aporta a través de la tasca d'autors i autores, i per reivindicar el seu paper fonamental en la cultura i l'art contemporani, tant des de la creativitat més trencadora com des de la vertebració de la cultura popular transmèdia.

A la ja excepcionalitat que suposa l'existència d'una Aula de Còmic, Álvaro Pons afegeix una particularitat que distingeix la de la Universitat de València: “És la primera estructura que naix a Espanya, i molt probablement al món, per l'impuls d'una càtedra universitària, en concret la Càtedra d'Estudis del Còmic Fundació SM-UV, la qual cosa ens permetrà potenciar l'aula com un espai d'activitats i reflexió”.

Álvaro Pons Moreno és doctor en Física per la Universitat de València. Ha compaginat la seua dedicació docent i científica des del Departament d'Òptica i Optometria de la Universitat de València, on és professor titular, amb una activa dedicació a la divulgació i investigació de la historieta, amb una àmplia trajectòria de més de trenta anys. Durant aquest temps ha col·laborat de manera habitual en diferents fanzins de divulgació de la historieta, i ha creat un dels primers i més coneguts blogs sobre el novè art La Cárcel de Papel. És col·laborador de mitjans com a la cartellera Túria, el diari El País i el suplement Babelia o el diari Levante-EMV. La seua tasca de divulgació ha rebut diferents premis, com el del Saló del Còmic de Barcelona.

Ha escrit diversos llibres sobre historieta, entre els quals destaca Viñetas a la luna de Valencia, una historia del tebeo valenciano desde 1965 hasta 2007. Ha sigut també comissari d'exposicions a la Biblioteca Valenciana, al Saló del Còmic de Barcelona, al Festival d'Angulema, al Museu de Prehistòria de València i a l'IVAM de València, del qual forma part del seu Consell Assessor des de 2018. Ha publicat també treballs de recerca en el camp de la historieta, tant en revistes nacionals com internacionals. Des de 2019 és director de la Càtedra d'Estudis del Còmic Fundació SM-UV.

Noticias relacionadas

La UV, primera universidad valenciana, invita a emprender juntos en el VDS

Por  - 

Con el slogan “starting together”, la Universitat de València, líder en investigación en la Comunitat Valenciana desde 1499, amplía su participación en el Valencia Digital Summit hasta llegar a los más de 50m2 de stands expositores en los que presentará un manipulador intrauterino que revolucionará la atención a las pacientes ginecológicas.

next

Conecta con nosotros

Valencia Plaza, desde cualquier medio

Suscríbete al boletín VP

Todos los días a primera hora en tu email


Quiero suscribirme

Acceso accionistas

 


Accionistas