GRUPO PLAZA

EN BUSCA DE LA PLAYLIST DE VERANO DEFINITIVA    

La verbena de Bruno Laurent

17/08/2023 - 

VALÈNCIA. Este año Culturplaza quiere poner banda sonora a tu verano y no estamos solos en esta misión. Para ello hemos pedido a distintos agentes culturales valencianos que nos confeccionen la playlist definitiva con la que animar su particular verbena, una colección de canciones con las que poner ritmo a vuestras vacaciones (o a esos calurosos días de oficina). Coge el tinto de verano, úntate en crema solar y dale al play. 

Bruno Laurent (La fonoteca francesa)

-Título de la playlist:
-Esquizofonia tropicocorico

-Descripción
-Picture it: una plaça de poble del sud-oest de França, els seus plàtans, un torrador en foc, llums grotesques, gent bufada al pastís d’ençà de les 10.30 h del matí, comentaris que no eleven molt el debat i una bona dosi de musical intergeneracional coenteta. Així seria és el meu escenari.

En aquesta sessió musical, no puc evitar, doncs, de respectar uns quants codis de les revetles populars de França. Però, seguint un fil conductor temàtic tropical, com si contara una història. I, infiltrant-hi un toc cool i electrònic per tal de fer arribar una mena d’èxtasi hedonista a la gent.

 -Cuáles son las tres canciones imprescindibles en tu verbena: 
-Bandolero - Paris latino: el pont entre França i Amèrica del Sud. Un hit tropicopop dels 80 amb guitarra funk, lletres sense trellat i molt de groove. Imprescindible en qualsevol sessió.

Julien Clerc - Mangos (Young Pulse remix): el col·lectiu francés Funky French League desempolsa la música popular francesa per a donar-li un toc de groove i ballable. Per això, sempre pose un dels seus edits, que quadren rebé amb la temàtica tropical.

Saudade - Sonha: aquest tema house, del segell parisenc Pont Neuf Records, embolcallat de percussions, hauria de tornar boig qualsevol. Ideal per a deixar-se anar a la pista de ball.

-Qué canción NUNCA entraría en tu playlist verbenera: 
-Ho he dubtat... perquè n’hi ha a muntó. Però si hi ha una cançó que no mai però que no mai de mai de mai posaria és Conemara de Michel Sardou. Coenta total, beauf com diríem a França, imprescidible de qualsevol revetla, casament, partida de rugbi o karaoke. Però, prohibida en qualsevol de les meues playlists o sessions. Ni per a fer rialles.

-A la verbena de qué personaje de la cultura te gustaría ir:
-Si poguera fer reviure un personatge de ficció, aniria a una sessió de Vernon Subutex, l’heroi de la trilogia de Virginie Despentes que fa sessions que corresponen exactament al crossover esquizofònic que m’agrada.

Si poguera tornar a fer reviure un mort, una sessió de Larry Levan o de Frankie Knuckles.

I si no puc fer res d’això, crec que una sessió de Björk ha de ser una passada.

Noticias relacionadas

next

Conecta con nosotros

Valencia Plaza, desde cualquier medio

Suscríbete al boletín VP

Todos los días a primera hora en tu email


Quiero suscribirme

Acceso accionistas

 


Accionistas