GRUPO PLAZA

del 27 de juny a l’1 de juliol

'La Zanja' recala al Micalet amb una història de vincles entre Amèrica Llatina i Europa

25/06/2018 - 

VALÈNCIA. El pròxim dimecres 27 de juny el Teatre Micalet rep l'exhibició de La Zanja, l’última producció pròpia de la companyia Titzinacreadora d’altres muntatges com Exitus (2009) i Distancia Siete Minutos. Ara arriba amb La Zanja, un espectacle creat, dirigit i interpretat per Diego Lorca i Pako Merino per apropar-nos la relació entre dos mons que han compartit una part de la història fins a l’actualitat: Amèrica Llatina i Europa. L’espectacle arriba a València en cinc úniques funcions, fins al diumenge 1 de juliol.

A l’obra, Miquel, el tècnic d’una multinacional minera, arriba a una explotació de la seua companyia a Sud-Amèrica. Allà el rep l’alcalde i la seua comunitat. Tots esperen a aquest nou “descobridor”. A partir d’ahi es produeix el retrobament entre dos mons i formes diferents d’entendre la vida. Les ambicions, les oportunitats i les conseqüències de la implantació de la mina marquen el futur del poble i les relacions entre veïns. La història de la trobada de Pizarro i Atahualpa durant l’època de l’arribada dels espanyols a Amèrica, determinarà el destí dels protagonistes. Eixa trobada històrica és precisament la font d’inspiració de La Zanja.

Titzina és una companyia amb segell propi fundada per Diego Lorca i Pako  Merino  després  de  coincidir a  l’Escola  Internacional  de  Teatre Jacques Lecop a París. Els dos creadors han marcat les senyes d’identitat del projecte: un treball de periodisme antropològic d’entrevistes i convivències. 

Noticias relacionadas

next

Conecta con nosotros

Valencia Plaza, desde cualquier medio

Suscríbete al boletín VP

Todos los días a primera hora en tu email