GRUPO PLAZA

del 19 de setembre al 28 d'octubre a l'EASD 

L'ADCV recull el millor disseny tipogràfic del món en la mostra ‘TDC 68’

L'edició número 68 de l'exposició que reuneix els millors treballs de tipografia realitzats cada any a tot el món podrà visitar-se a València del 19 de setembre al 28 d'octubre

15/09/2022 - 

VALÈNCIA. L'Associació de Dissenyadors de la Comunitat Valenciana (ADCV) és l'entitat amfitriona de la mostra ‘TDC 68, The World’s Best Typography’, amb la col·laboració de la Escola Superior de Disseny de València -EASD València-, en la seu de la qual s'instal·larà el centenar de obres seleccionades d'entre els més de 300 treballs guardonats en l'edició més recent del Concurs Internacional del Type Directors Club (TDC) de Nova York, principal referent mundial en aquesta disciplina del disseny.

La mostra arriba a València per primera vegada, amb estrena nacional, en el marc de la XIII València Disseny Week (VDW) organitzada per la ADCV, entre els 'esdeveniments destacats'. La VDW enllaça enguany amb el World Design Street Festival de València Capital Mundial del Disseny. S'inaugura el dilluns 19 de setembre, a les 19 hores, a la Sala La Peixera de la Escola Superior de Disseny de València. En ella s'integren creacions guardonades en dues categories del certamen mundial: 'Communication Design' i 'Typeface Design'. S'inclou des de disseny de tipografies a disseny editorial, embalatge, cartelleria, publicitat, disseny experimental i treballs d'estudiants, que han sigut triats baix criteris de qualitat tipogràfica per un jurat internacional.

Entre les obres premiades i que podran conéixer-se en l'exposició, està la identitat corporativa dissenyada per l'estudi Creatias, soci de la ADCV, per al restaurant Frankie's Burger Bar, situat a València, l'interiorisme del qual ha sigut desenvolupat per Estudi Samaruc -també soci ADCV-. “Amb aquest reconeixement, Carlos Sánchez, director de Creatias, s'uneix als professionals referents del disseny valencià que formen part del selecte Club TDC, com Ibán Ramón, Dídac Ballester, Nacho Lavernia o Pepe Gimeno (que és membre del Type Directors Club, que ha dedicat exposicions individuals a les seues creacions). Un planter que reflecteix, per si mateix, la qualitat del treball tipogràfic desenvolupat en la Comunitat, que va portar a la ADCV a ser organitzadora del Congrés Internacional de Tipografia durant 14 anys”, apunta Ángel Martínez, president de l'Associació de Dissenyadors de la Comunitat Valenciana (ADCV).

Javier Mestre, subdirector de la Escola Superior de Disseny de València -EASD València-, assenyala que “l'escola és un exponent de la cultura del disseny i un referent acadèmic dins dels ensenyaments de disseny. Amb això, es resumeix la importància d'acollir aquesta exposició que recull els millors treballs de tipografia l'any en el qual València és Capital Mundial del Disseny”.

Una exposició col·lectiva internacional itinerant

Els premis anuals del Type Directors Club reconeixen l'excel·lència i la innovació tipogràfica, al mateix temps que mantenen un compromís continu amb l'art, l'artesania i el disseny. En l'edició 68, es van presentar a la competició més de 2.000 candidatures, procedents de 63 països de tot el món. L'organització detalla que "els guanyadors han sigut seleccionats per un jurat divers compost per 27 dissenyadors i tipògrafs destacats d'una dotzena de països, la qual cosa reflecteix el compromís continu del TDC d'augmentar el nivell de diversitat i representació en tots els aspectes de la seua programació, dels seus membres i del seu Consell Assessor".

Cada any, es du a terme una selecció d'entre els treballs internacionals premiats i s'organitza una exposició col·lectiva internacional itinerant, que, després d'arrancar a Nova York, recorre diverses ciutats d'Amèrica, Àsia i Europa. Type Directors Club va nàixer en 1946, amb l'objectiu de "crear aliances i donar suport al creixement d'una comunitat professional que comparteix la idea que la tipografia genera cultura i la cultura genera tipografia". L'entitat duu a terme diferents accions anuals, orientades a posar en valor la importància de la tipografia en qualsevol treball de comunicació visual, tant en mitjans impresos com en pantalla, donar a conéixer l'ofici de la tipógrafía i brindar-li reconeixement i donar suport a la formació i desenvolupament de nous talents en aquesta matèria. Entre elles, convoca els seus Premis TDC.

Noticias relacionadas

next

Conecta con nosotros

Valencia Plaza, desde cualquier medio

Suscríbete al boletín VP

Todos los días a primera hora en tu email


Quiero suscribirme

Acceso accionistas

 


Accionistas