GRUPO PLAZA

 fins al 14 de maig

L'artista jordana Wijdan Al-Hashemi s'instal·la al MuVIM amb 'Paraules d'amor'

4/04/2023 - 

VALÈNCIA. Paraules d’amor, l’exposició que recull part del treball creatiu de l’artista jordana Wijdan Al-Hashemi, ja pot visitar-se en la Sala Alta del Museu Valencià de la Il·lustració i de la Modernitat (MuVIM). La mostra, que romandrà oberta fins al 14 de maig, està composta per més d’una trentena d’obres que fan servir les diverses formes cal·ligràfiques per a expressar ‘amor’ en àrab en diferents suports, com paper fet a mà japonés, xinés o indi, vidre de Murano o marbre de Carrara.

Wijdan Al-Hashemi ha desenvolupat la seua obra a partir de les idees sufís d’amor, creant mons de fantasia que connecten les innombrables facetes de l’amor amb les seues característiques, components i manifestacions,  siguen clàssiques, contemporànies o futuristes, però sempre vinculades a la inscripció àrab. Com destaca Wijdan, “com artista àrab, la major part del temps, la meua obra ha orbitat al voltant de la meua llengua, l’àrab”. Per a l’artista jordana “no és només un mitjà d’autoexpressió verbal, sinó una part intrínseca del meu ésser interior que inclou la meua relació amb Déu, amb l’Univers i amb els meus semblants”.

Amador Griñó, cap d’exposicions del MuVIM, destaca el fet que “per a Wijdan Al-Hashemi, l’amor és la força motriu de l’univers que estimula a l’home cap a tot allò que és bell, bo i compassiu”. I això, tal com afirma Griñó, es pot observar en “la força i la bellesa que posseexen les obres en vidre de Wijdan, demostrat que l’amor és fràgil, delicat i ple de matisos, que apareix, brilla i creix o, de vegades, s’apaga”.

Khalid Khreis, comissari de l’exposició, afirma que “Wijdan sempre ha sentit la importància de l’art i la cultura i el seu impacte fonamental en la societat. Les seues reflexions no es limiten al seu propi entorn, sinó que van molt més enllà, amb una clarividència que demostra la seua validesa amb el pas del temps”. Les seues obres, en paraules de Khreis, mostren “el gran orgull que sent per la seua herència i el seu profund sentit de pertinència, així com la cerca constant d’una identitat artística arrelada en la seua cultura i oberta a altres mitjançant la seua creença en la universalitat humana”.

Wijdan Al-Hashemi (Bagdad, 1939), és artista, historiadora de l’art, acadèmica, diplomàtica, pionera i mecenes de diferents projectes culturals, educatius i artístics. Es va llicenciar en Història en el Beirut College for Women, on va aprofitar per a prendre classes d’art que va continuar en regressar a Amman. Posteriorment, Wijdan va obtenir un màster (1991) i un doctorat (1993) en art islàmic en l’Escola d’Estudis Orientals i Africans de la Universitat de Londres. El 1979 va crear la Real Societat de Belles Arts; el 1980 va fundar l’Institut Superior d’Arquitectura i Arts Islàmiques de la Universitat Al-Bayt de Jordània; i el 2002 va fundar la Facultat d’Art i Disseny de la Universitat de Jordània.

Noticias relacionadas

next

Conecta con nosotros

Valencia Plaza, desde cualquier medio

Suscríbete al boletín VP

Todos los días a primera hora en tu email


Quiero suscribirme

Acceso accionistas

 


Accionistas