GRUPO PLAZA

a les 19.30 hores

L'Ensemble Scherzo porta a l'Almodí un programa mediterrani entorn a la figura de López-Chávarri

18/11/2022 - 

VALÈNCIA. L’Ensemble Scherzo de València protagonitzarà, este dissabte a les 19.30 hores, la nova cita del cicle “Cambra al Palau” que en esta ocasió estarà dedicada al compositor Eduardo López-Chávarri. Interpretaran a l’Almodí el programa “Aquarelas valencianas. Quartets de corda del Mediterrani”, que consta d’obres de Roberto Loras, Vicente Asencio, Eduardo Toldrá i del mateix López-Chavarri.

La presidenta del Palau de la Música, Gloria Tello ha volgut destacar que este programa “gira entorn d’un dels grans compositors valencians com va ser López-Chávarri i una de les seues obres més senyeres i mediterrànies, Acuarelas Valencianas, que ha estat interpretada moltes vegades per l’Orquestra de València, però en format simfònic”. En este sentit, Tello ha assenyalat que “tenim al nostre arxiu una joia relacionada amb esta obra, ja que disposem d’una partitura signada pel mateix López-Chávarri, dedicada al que fora titular de la nostra Orquestra, Hans von Benda”.

D’esta manera, demà dissabte, este quartet format pels professors de l’Orquestra de València, el violinista Julio Pino i el viola Traian Ionesco, junt amb el també violinista Sergio Ionesco i el violoncel·lista Bernat Tortosa interpretaran Homenatge a Francisco Llácer Pla de Roberto Loras, Renaixement – Homenatge als Cinc de Vicent Asencio, Vistes a la mar. Evocacions poètiques d’Eduardo Toldrá i la Canción i Danza d’Acuarelas valencianas de López-Chávarri. El director del Palau, Vicent Ros, ha destacat que este programa “reivindica la mediterraneïtat i la figura de López-Chávarri en el nostre repertori de cambra, que tanta influència ha exercit en diverses generacions de compositors valencians”.

L’Ensemble Scherzo de València es va fundar el 1999 dins de l’Orquestra de València. El grup s’ha centrat inicialment en el repertori clàssic i romàntic, d’autors com Haydn, Beethoven, Arriaga, Dvořák, però prompte han fet incursions en l’obra de compositors valencians i de Webern i Stravinski. Entre les seues últimes actuacions cal destacar la Setmana de Música Sacra de Benidorm, Cicle de Música de Cambra “Els Museus i el Patrimoni Immaterial”, els festivals de Deià i Campanet (Mallorca), els Premis de la Fundació Albertino de Figueiredo, “Gent d’ací” de l’Auditori de Castelló, Any Beethoven al Palau de la Música, etc.

Noticias relacionadas

next

Conecta con nosotros

Valencia Plaza, desde cualquier medio

Suscríbete al boletín VP

Todos los días a primera hora en tu email


Quiero suscribirme