Este sitio web hace uso de cookies con la finalidad de recopilar datos estadísticos anónimos de uso de la web, así como la mejora del funcionamiento y personalización de la experiencia de navegación del usuario. Política de Cookies Aceptar

GRUPO PLAZA

El festival se celebrarà en abril de 2018 

L'Institut Valencià de Cultura nomena a Voro Garcia director del festival Ensems

26/10/2017 - 

VALÈNCIA. L’Institut Valencià de Cultura ha nomenat el músic i compositor Voro Garcia i Fernández director del Festival Internacional de Música Contemporània Ensems per un període de dos anys. 

El festival, que arriba en la pròxima edició al quaranta aniversari, se celebrarà a l'abril i comptarà amb tres seus que acolliran la seua programació: el Palau de la Música de València, el Centre delCarme de Cultura Contemporània i el Centre Cultural La Nau. 

La directora adjunta de Música i Cultura Popular de l’IVC ha indicat: “El quaranta aniversari del festival Ensems és una bona ocasió per ferla vista enrere en aquest festival que és el degà dels festivals de música contemporània de l’Estat, i també és una bona ocasió per a donar al festival nous aires obrint un període de presentació de propostes per a tots els que interpreten i componen música actual, ja que l’objectiu del festival també és el de atraure nous públics i animar a la composició, la interpretació i la creació”. 

Una de les novetats d’aquesta nova direcció del festival Ensems serà l’obertura d’un termini de recepció de projectes a través del web del festival. El termini estarà obert del 26 d'octubre al 26 de novembre. Després d’aquest procés de presentació de projectes, la nova direcció valorarà les propostes presentades per a confeccionar part de la programació del quaranta aniversari del festival Ensems.

Trajectòria de Voro Garcia

Voro Garcia va nàixer a Sueca, realitzà estudis de Composició, Direcció de Cors i Orquestra, Musicologia, etc., en el Conservatori Superior de València. És doctor en Música per la Universitat Politècnica de València. 

Ha rebut encàrrecs de diferents institucions i intèrprets: Generalitat Valenciana, INAEM, JONDE, CDMC, IVM, Auditori Nacional de Música,etc. Les seues obres han sigut seleccionades o encarregades perdiferents concursos, festivals i fòrums d'Espanya, Europa, EUA iAmèrica del Sud.  

Entre els premis obtinguts, cal destacar el primer premi de l'Institut Nacional de la Joventut (2004), Premi Luis Morondo (2007), PremiMatilde Salvador (2007), Premi Millor Música Original (curtmetratge) de la XIV Mostra de Cinema Jove d'Elx (2011) i K-Lidoscopi (2012), finalista del Bell'Arte Europa (2005), Pablo Sorozábal (2001) o ALEAIII Premi Internacional de Composició (2007).

Ha sigut compositor resident del Grup Instrumental de València(2001-02), JONDE (2006-07), Auditori Reina Sofia 400 MNCARS (2009) deMadrid i Jove Orquestra de la Generalitat Valenciana (JOGV,2009-2010).

En la seua faceta de director, ha realitzat l’estrena absoluta a l’Estat espanyol de multitud d’obres. Va fundar l'Ensemble Espai Sonor el 2003, del qual ha sigut director fins a l’any 2016, i fou creador el 2005 i és el director artístic de la Mostra Sonora deSueca.

En l’actualitat és professor de Composició del Conservatori Superior de Música Joaquín Rodrigo.


Noticias relacionadas

next

Conecta con nosotros

Valencia Plaza, desde cualquier medio

Suscríbete al boletín VP

Todos los días a primera hora en tu email