GRUPO PLAZA

OBRA DE 1947

L'Ivacor comença la desinfecció de l'escultura de la patrona de Càrcer afectada per insectes

29/03/2016 - 

VALÈNCIA (EP/VP). L'Institut Valencià de Conservació i Restauració (CulturArts IVC+R) de la Generalitat ha iniciat el tractament de desinfecció de la imatge escultòrica de la Nostra Senyora de la Divina Gràcia, patrona de la població valenciana de Càrcer i actualment molt afectada per insectes xilòfags, que fan perillar la seua perdurabilitat.

Els treballs de desinsectació per anòxia d'esta talla de fusta de pi de Sòria policromada i daurada duraran aproximadament dos mesos amb l'objectiu d'eradicar els insectes en la seua totalitat, segons ha informat la Generalitat a través d'un comunicat.

Després d'un període d'observació per a conèixer l'evolució d'estos insectes i en vista de nous símptomes d'activitat, l'Ajuntament de Càrcer i la Confraria del Crist de l'Agonia i Verge de Gràcia han acordat iniciar este tractament curatiu i no preventiu, una vegada comprovat que és totalment innocu per al medi ambient i per a l'obra.

L'escultura de la patrona de Càrcer data de 1947 i és obra del taller dels imatginers valencians José María Rausell i Francisco Llorens, que posseïen el taller a la plaça del pintor Pinazo de València.

Noticias relacionadas

next

Conecta con nosotros

Valencia Plaza, desde cualquier medio

Suscríbete al boletín VP

Todos los días a primera hora en tu email


Quiero suscribirme

Acceso accionistas

 


Accionistas