Este sitio web hace uso de cookies con la finalidad de recopilar datos estadísticos anónimos de uso de la web, así como la mejora del funcionamiento y personalización de la experiencia de navegación del usuario. Política de Cookies Aceptar

GRUPO PLAZA

OBRA DE 1947

L'Ivacor comença la desinfecció de l'escultura de la patrona de Càrcer afectada per insectes

29/03/2016 - 

VALÈNCIA (EP/VP). L'Institut Valencià de Conservació i Restauració (CulturArts IVC+R) de la Generalitat ha iniciat el tractament de desinfecció de la imatge escultòrica de la Nostra Senyora de la Divina Gràcia, patrona de la població valenciana de Càrcer i actualment molt afectada per insectes xilòfags, que fan perillar la seua perdurabilitat.

Els treballs de desinsectació per anòxia d'esta talla de fusta de pi de Sòria policromada i daurada duraran aproximadament dos mesos amb l'objectiu d'eradicar els insectes en la seua totalitat, segons ha informat la Generalitat a través d'un comunicat.

Després d'un període d'observació per a conèixer l'evolució d'estos insectes i en vista de nous símptomes d'activitat, l'Ajuntament de Càrcer i la Confraria del Crist de l'Agonia i Verge de Gràcia han acordat iniciar este tractament curatiu i no preventiu, una vegada comprovat que és totalment innocu per al medi ambient i per a l'obra.

L'escultura de la patrona de Càrcer data de 1947 i és obra del taller dels imatginers valencians José María Rausell i Francisco Llorens, que posseïen el taller a la plaça del pintor Pinazo de València.

Noticias relacionadas

next

Conecta con nosotros

Valencia Plaza, desde cualquier medio

Suscríbete al boletín VP

Todos los días a primera hora en tu email