GRUPO PLAZA

txarango, Riot Propaganda, vadebo... 

Lletres reivindicatives, fusió d'estils i la presentació d'àlbums en aquesta edició dels Concerts de Vivers

12/06/2017 - 

VALÈNCIA. La Gran Fira de València ja està quasi en marxa. La ciutat del Turia durant unes setmanes oferirà per a veïns i veïnes i visitants una gran varietat d'activitats culturals, lúdiques i festives: projeccions cinematogràfiques, funcions teatrals, balls populars, cavalcades, pirotècnia i espectacles musicals. En aquest últim apartat destaquen els Concerts de Vivers, un cicle organitzat per l'Ajuntament de València i l'Associació de Promotors Musicals de la Comunitat Valenciana (MusicaProCV) que tindran lloc des del 30 de juny fins al 25 de juliol. 

La programació d'aquest edició dels Concerts de Vivers oferirà 7 vetlades i més de 30 artistes locals, estatals i internacionals per a tots els gustos. El recinte dels Jardins de Vivers s'han ampliat i modificat perquè tots aquells que vulguen participar de l'oferta musical a València, tinguen els serveis necessaris per a fer-ho cm: graderies, gespa artificial, restauració variada, terrassa musical i pàrquing de bicicletes.

Inauguració amb dues bandes locals

La inauguració dels Concerts als Vivers serà el divendres 30 de juny i tindrà com a artista principal Txarango. Aquest grup català, quasi 10 músics damunt l'escenari, presentarà per primera vegada a terres valencianes les cançons del seu tercer disc, 'El cor de la terra', després de dos anys sense actuar a València. Un treball construït amb diferents sons de moltes cultures (secció de vents amb sabor llatí, percussions hipnòtiques d'origen africà, frasejos i cadències tropicals) i missatges solidaris. En aquest sentit, la banda ha cedit la meitat dels drets de cadascuna de les tretze cançons de l'àlbum a organitzacions socials com la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca (PAH), Tanquem els CIEs o el Cor Safari infantil d'Uganda, entre d'altres. 

Prèviament, les dues bandes locals són VaDeBo i Pupil·les inauguraran l'escenari musical de la Gran Fira de València. Els primers, sorgits a València l'any 2013, també es caracteritzen per la fusió d'estils (ska, reggae, hip hop, punk i rock) i lletres amb compromís social. El single digital 'El corrent', publicat aquesta mateixa primavera, va servir de continuació a 'Actitud', segon àlbum del grup. D'altra banda, Pupil·les desplegarà el seu rap feminista a cop de rima i beat. El projecte, nascut en format de trio al barri de Benimaclet l'any 2014, compta actualment amb dues veus principals, Mireia Matoses i Natàlia Pons, i l'acompanyament als plats de Joan Dj Rule. 'Les silenciades', segon treball de la formació autoeditat al gener, va comptar amb la producció de Mark Dasousa (Atomic Studio). 

La nit de grups valencians 

El dijous 20 de juliol és el torn dels grups valencians on el protagonisme recaurà en tres intèrprets de les nostres comarques. Riot Propaganda, la hibridació sorgida al combinar el rap de Los Chikos del Maíz i el rock d'Habeas Corpus ompliran l'escenari dels Jardins de Vivers. Les cançons del seu debut, 'United Artists of Revolution' (Autoeditat), van donar peu a una primera sèrie de concerts al 2013. Posteriorment, ambdós grups van reprendre els seus camins per separat. Tanmateix, després d'acomiadar-se dels seus respectius públics fa uns mesos, van decidir tornar amb les seues proclames contra el capitalisme, les desigualtats i el feixisme. Així, el seu segon àlbum, 'Agenda oculta' (Boa Música), és un còctel amb vuit temes i un llibret amb textos de les Mares Unides contra la Droga, el Col·lectiu Hetaira i l'Associació Lliure d'Advocats i Advocades, així com activistes animalistes, antiracistes i sindicals, entre d'altres. 

Curiosament, Antonio Sànchez, Panxo, un vell conegut de Riot Propaganda, és la veu principal de Zoo, el grup valencià que també pujarà a l'escenari dels Jardins de Vivers. Aquest "col·lectiu musical" barreja lectures del hip hop, línies esmolades de guitarra i les vibracions del trombó per a despatxar combinats de rap, tecno, breakbeat, reggaeton i rock. Des del llançament del seu primer single, 'L'estiu', la banda s'ha convertit en una de les propostes amb més predicament entre el públic jove. El seu debut en llarga durada, 'Tempestes vénen del sud' aconseguí el Premi Ovidi al millor àlbum de rap i electrònica. A més, el recent 'Ravalera un dels discos més esperats del 2017. Per últim, Atupa aprofitarà l'actuació al cap i casal per seguir celebrant el cinqué aniversari de la publicació del seu primer àlbum, 'QuatribaRap' (Mesdemil, 2012). Al llarg de la seua trajectòria, el quartet de Montcada ha editat 'Expansion Pack' (Mesdemil, 2014) i 'Quasi res porta el diari' (Autoeditat, 2016), guardonat com a millor disc de hip hop als Premis Ovidi.

Les entrades ja estan a la venda

Durant l'acte de presentació del cartell definitiu dels Concerts de Vivers celebrat el passat 31 de maig, ja es van donar xifres oficials de la venda d'entrades fins al moment. En concreto,  ja s'han comprat més de 2.500 localitats per a l'espectacle del dia 30 de juny, que ha gaudit de dos preus promocionals (12 i 14 euros). Actualment, es poden aconseguir tiquets per 17 (pista) i 18 euros (graderia no numerada). Les entrades per a la 'Nit de grups valencians' oscil·len entre els 15 (pista) i els 18 euros (graderia no numerada).

Noticias relacionadas

next

Conecta con nosotros

Valencia Plaza, desde cualquier medio

Suscríbete al boletín VP

Todos los días a primera hora en tu email


Quiero suscribirme

Acceso accionistas

 


Accionistas