Este sitio web hace uso de cookies con la finalidad de recopilar datos estadísticos anónimos de uso de la web, así como la mejora del funcionamiento y personalización de la experiencia de navegación del usuario. Política de Cookies Aceptar

GRUPO PLAZA

l'1 de juliol

L'Orfeó Universitari de València du a Serenates una producció inspirada en 'Les Noces' de Stravinski

29/06/2018 - 

VALÈNCIA. L’Orfeó Universitari de València, dirigit per Francesc Valldecabres, representarà aquest diumenge 1 de juliol, en el Festival Serenates, l’espectacle Noces, una producció pròpia inspirada en l’obra d’Ígor Stravinski que compta amb la participació del grup de percussió PerKu‐Va i de la companyia de dansa Innovatori de Moviment. L’actuació tindrà lloc al Claustre del Centre Cultural La Nau i començarà a les 22:30 hores.

Amb la direcció escènica d’Alicia Herrero i musical de Francesc Valldecabres, l’espectacle Noces gira al voltant dels conceptes de gènere des d’una perspectiva femenina. De fet, tres dels seus cinc creadors són dones, entre d'elles Teresa Catalán, Premi Nacional de Música, i Isabel Latorre, una jove compositora valenciana que enguany és resident de l’Orfeó junt amb Francisco Carbonell.

La producció de l’Orfeó Universitari té com a eix el concert Les Noces, d’Ígor Stravinski, una obra que és la segona vegada que s’interpreta a València, tant de bo, es la primera que es fa amb el ballet. L’espectacle valencià inclou a més un matrimoni concertat "on la dona poca cosa té a veure en una societat ancestral però que hui dia continua reproduint-se en diferents llocs del món", assenyalen desde l'organització. Aquesta obra li ha servit a Isabel Latorre per compondre Rag Doll Rhymes, amb un text que reflexiona sobre "el masclisme amagat en un bon grapat de cançons de bressol d’arreu del món, que pren la cançó tradicional ‘A la voreta del mar’ com a eix conductor", afegeixen en un comunicat.

L’espectacle presentarà les imatges de Tres voltes rebel; els dibuixos d’Amèlia Soler, una jove creadora valenciana compromesa que enguany també és l’artista resident de l’Orfeó; i la dansa d’Alicia Herrero. L'acte tindrà una durada aproximada de 70 minuts sense pausa en què les obres s’enllaçaran en un contínuum sonor d’estètiques diferents.

L’Orfeó Universitari de València va ser fundat el 1947 al si de la Universitat de València i està format per estudiants, graduats i professors d’aquesta institució acadèmica i també de la Universitat Politècnica de València. Les seues activitats es realitzen amb el patrocini de l’Àrea d’Activitats Musicals de la Fundació General de la Universitat de València, de Banco Santander i amb la col·laboració de les universitats de València i Politècnica de València, CulturArts de la Generalitat Valenciana i l’Ajuntament de València.

Noticias relacionadas

next

Conecta con nosotros

Valencia Plaza, desde cualquier medio

Suscríbete al boletín VP

Todos los días a primera hora en tu email