GRUPO PLAZA

a l'Almodí 

L’Orquestra de València i Raúl Arias interpreten el concert per a violí i corda de Mendelssohn

14/09/2023 - 

VALÈNCIA. L’Orquestra de València pujarà aquest divendres a l’escenari de l’Almodí, a les 19.30 hores, per a oferir un programa en el qual destaca el Concert per a violí i orquestra de corda en re menor de Felix Mendelssohn. El prestigiós músic serbi Sreten Krstić, concertino en l’actualitat de la Filharmònica de Munic, dirigirà esta obra, així com l’obertura “Egmont” de Ludwig van Beethoven i la Serenata per a cordes en do major de Piotr Ilitx Txaikovski.

El director del Palau, Vicente Llimerá, ha volgut destacar respecte a este concert que “l'Orquestra de València torna a l'Almodí per a interpretar un repertori romàntic amb el nostre fantàstic solista de violí Raúl Arias, dirigit per Sreten Krstić. Este programa promet una vetllada musical apassionant i emotiva en el bell recinte gòtic”.

El Concert per a violí i orquestra de corda en re menor de Felix Mendelssohn és una obra de joventut del compositor alemany, que va escriure amb sols tretze anys i que sorprén per la seua maduresa. De bella factura melòdica, demà es podrà escoltar l’edició de Yehudi Menuhin. L’altra gran obra del programa és la Serenata per a cordes de Txaikovski, una composició amb tota la força expressiva i la musicalitat del cèlebre compositor rus, el primer moviment de la qual va dedicar a Mozart. L’obertura “Egmont” de Ludwig van Beethoven, arranjada per a corda pel mateix Krstić, completa el programa.

Sreten Krstić va començar a tocar el violí als set anys. Ha rebut nombrosos primers premis i premis especials en concursos nacionals i internacionals. Entre el 1975 i el 1977 va actuar amb solistes com Szering i  Fournier i va ser el concertino de la Jove Orquestra Mundial dirigida per Martinon i Klee. Des del 1982, és concertino principal de la Filharmònica de Munic i ha treballat sota les batutes de Chelibidache, Levine, Maazel i Gergiev. Com a solista, ha actuat amb directors com Celibidache, Mehta, Levine, Wakasugi, Stein, Neumann, Kitajenko, Hogwood, etc.

Raúl Arias es va traslladar als EUA el 2004 a estudiar violí en la Universitat de Madison amb Manougian. Com a solista ha interpretat concerts per a violí d’Elgar, Wienawski, Mendelssohn i Mozart. El 2006 va fer una gira de concerts amb la JORVAL interpretant el Concert de violí de Sibelius. El 2013 fa el seu debut amb l’Orquestra de València amb el Concert per a violí de Glazunov sota la direcció de Gustavo Gimeno. Després d’este debut, va interpretar el Triple concert de Beethoven i, sota la direcció de Guillermo García Calvo, el Concert per a violí de Txaikovski.

Noticias relacionadas

next

Conecta con nosotros

Valencia Plaza, desde cualquier medio

Suscríbete al boletín VP

Todos los días a primera hora en tu email


Quiero suscribirme

Acceso accionistas

 


Accionistas