GRUPO PLAZA

festival serenates

L'Orquestra de València ret homenatge als germans Iturbi amb obres de Mozart i Martín i Soler

24/06/2021 - 

VALÈNCIA. El Palau de la Música torna a col·laborar amb el festival estiuenc Serenates, organitzat per la Universitat de València i l’Institut Valencià de Cultura. Un any més, l’Orquestra de València tornarà a pujar a l’escenari habilitat a La Nau, per a oferir demà divendres, 25 de juny, a les 22 hores, un concert que també està inclòs en el cicle que l’auditori valencià dedica a José Iturbi, en el 125 aniversari del seu naixement.

La presidenta del Palau, Glòria Tello, ha valorat molt positivament la ferma col·laboració institucional entre les diverses administracions, i ha afirmat que “encetem la recta final del cicle que hem dissenyat entorn de la figura d’Iturbi, amb aquest concert que reuneix música i arquitectura, i amb un programa que ret també un sentit homenatge a la seua germana Amparo, que més enllà del seu parentiu, ha passat a la història per ser una de les pianistes més destacades del seu temps”. 

Precisament, en el concert de demà, els pianistes Carlos Apellániz i Óscar Oliver interpretaran el Concert per a dos pianos i orquestra núm. 10 de Mozart,  una obra que van interpretar moltes vegades els dos germans a duo. En aquest sentit, la regidora ha explicat que Amparo Iturbi “sempre va ser present en la seua vida, des de París a Nova York i amb els seus concerts, van recórrer junts mig món i van participar en moltes pel·lícules del Hollywood daurat”.

La Simfonia núm. 35 “Haffner” del geni salzburgués completa el programa, que tindrà el seu preludi amb l’obertura de l’òpera Una cosa rara de Vicente Martín i Soler. Una obra que, a més, va citar Mozart en la seua òpera Don Giovanni.

La vicerectora de Cultura i Esport de la Universitat de València, Ester Alba, ha destacat, per la seua banda, “l’enorme satisfacció de tornar a comptar en la programació de Serenates amb l’Orquestra de València en el marc d’una col·laboració que es manté fructíferament en el temps; i enguany d’una manera especial, a més, celebrant ambdues institucions, Universitat de València i Palau de la Música, sengles efemèrides: els 25 anys de la fundació de l’Orquestra Filharmònica universitària i el 125 aniversari del naixement de José Iturbi”.

Noticias relacionadas

next

Conecta con nosotros

Valencia Plaza, desde cualquier medio

Suscríbete al boletín VP

Todos los días a primera hora en tu email