GRUPO PLAZA

Serenates 

L'Orquestra Filharmònica de la UV celebra el seu 25 aniversari amb obres de Händel, Mozart i Verdi

27/06/2021 - 

VALÈNCIA. La 34a edició del festival Serenates a La Nau, organitzat per la Universitat de València i l’Institut Valencià de Cultura, supera l’equador en el seu cinqué concert aquest dilluns, 28 de juny (22 hores), interpretat per l’Orquestra Filharmònica de la Universitat de València (OFUV) i dins de la programació del 25é aniversari de la seua fundació. La jove formació universitària actuarà juntament amb alumnes de cant del Conservatori de Música “Joaquín Rodrigo” de València, tots ells sota la batuta de la directora titular de l’OFUV, Beatriz Fernández Aucejo.

El programa que presentarà la jove directora valenciana es divideix en tres parts i arrancarà amb la música barroca i triomfal dels Reials focs d’artifici de G.F. Händel, escrita pel compositor anglés el 1749 com a encàrrec del rei Jordi II. Amb aquesta peça se celebrà la signatura del tractat entre Anglaterra, França i Holanda que portava la pau a Europa després dels conflictes per la guerra de Successió a Espanya.

A aquesta composició, li acompanyà un espectacle de focs d’artifici que seguirien les melodies i els ritmes brillants, mai escoltats fins a aquell moment, escrits per a orquestra. “En forma de suite, interpretarem l’arranjament d’Elgar Howarth per a grup de metalls i percussió, que prioritza el so de batalla i l’estil de fanfàrria de l’època barroca”, apunta Beatriz Fernández. “Una obra d’especial celebració per a aquest concert commemoratiu que tinguérem ocasió d’interpretar amb el suport del Cor de la Generalitat Valenciana a l’auditori del Palau de les Arts el passat dia 13”, afegeix.

La segona part, un ensemble de vent metall i percussió, se centrarà en la música clàssica d’un altre geni barroc, el salzburgués W.A. Mozart, amb la interpretació d’obertures d’obres com ara Don Giovanni, Cosí fan tutte o Le nozze di Figaro.

La tercera i última, amb orquestra completa, serà la més extensa i estarà dedicada íntegrament a la figura representativa del romanticisme italià, Giuseppe Verdi. Sobre aquest aspecte, Beatriz Fernández assenyala: “En compromís amb l’intèrpret valencià, un dels valors fonamentals del festival Serenates, ens vinculem en aquest concert amb l’estudiantat de Superior i Màster del Conservatori Superior de València, amb qui enfrontarem el repte de recobrar vida a un dels compositors d’òpera més importants de tots els temps, Verdi”.

Així, el claustre de l’edifici històric de la Universitat de València esdevindrà, durant uns minuts, l’escenari de les òperes Giovanna D’Arco, Rigoletto, Don Carlo, Un ballo in maschera i La Traviata, amb la interpretació de fragments a càrrec de Carmen Arrieta (soprano), Caio Durán (tenor), Pedro Luis Garcinuño (baríton), Rafael Quirant (sopranista) i Laura Cruz (soprano), respectivament.

Al llarg de més de tres dècades, el festival Serenates ha tingut un èxit rotund i cada vegada més col·laboracions. En aquesta edició, hi participen l’Ajuntament de València, el Palau de la Música de València, la Diputació de València, la Fundació Banc Sabadell, la Fundació Bancaixa, l’Escola d’Art i Superior de Disseny (EASD) de València i el Conservatori Superior de Música “Joaquín Rodrigo” de València.

Beatriz Fernández Aucejo, natural de Paiporta (València), és diplomada en Magisteri Musical, llicenciada en Clarinet, titulada en Piano, llicenciada en Direcció d’Orquestra de Vents al Regne Unit i llicenciada en Direcció d’Orquestra a Múrcia. Va ampliar els seus estudis de Direcció d’Orquestra a Salzburg i Siena sota les instruccions de mestres com ara Peter Gülke, Rodolfo Saglimbeni o Michael Tabachnick. Ha sigut subdirectora de la Banda Municipal de Barcelona i directora convidada en diferents orquestres nacionals i internacionals. Ha estat guardonada en diverses ocasions (és Premi Isabel Ferrer de la GVA) i, actualment, és directora de la Lira Castellonesa de Castelló i titular de l’OFUV des del 2018, convertint-se en la primera dona en posar-se enfront d’una orquestra universitària espanyola.

Noticias relacionadas

next

Conecta con nosotros

Valencia Plaza, desde cualquier medio

Suscríbete al boletín VP

Todos los días a primera hora en tu email


Quiero suscribirme