GRUPO PLAZA

el dissabte 7 de maig

Menut Palau porta a l'Almodí les marionetes de 'Hansel i Gretel' en versió musical

Una de les companyies valencianes de teatre de titelles amb més solera, La Estrella, recupera este clàssic dels germans Grimm, acompanyat de músics que il·lustren l'acció de les marionetes

6/05/2022 - 

VALÈNCIA.  El projecte educatiu “Menut Palau” del Palau de la Música, està presentant a l’Almodí Hansel i Gretel, un espectacle musical de teatre de marionetes, tant per a escolars, com per a tots els públics a partir dels 3-4 anys. La regidora de Cultura i presidenta del Palau de la Música, Gloria Tello, ha volgut destacar que esta nova proposta complix amb l’esperit de “Menut Palau” de “donar suport al teixit cultural valencià, servir d’eina pedagògica perquè els escolars puguen gaudir aprenent i que el seu professorat complemente la seua tasca, i la funció didàctica i d’oci, perquè els més xicotets de la casa i els seus familiars, participen i desenvolupen junts la imaginació”, ha conclòs Tello.

D’esta manera, des del passat dimarts i en doble sessió, Hansel i Gretel ha estat destinat a les i els alumnes de 2n cicle d’Infantil i 1r cicle de Primària, mentre que demà dissabte, a les 12.00 hores, l’espectacle podrà ser gaudit per tots els públics. Esta proposta, a més, suposa un preludi molt especial als actes commemoratius que el teatre La Estrella està preparant per al seu 25 aniversari de trajectòria artística, ja que precisament este conte va inaugurar la seua marxa el 1995. La pandèmia no va permetre celebrar els 25 anys de la companyia i ara és el moment de recordar la seua trajectòria recuperant el clàssic. I és per això que esta proposta es dedica la memòria de Gabriel Fariza, actor i titellaire, fundador de La Estrella, mort fa tres anys.

En la part musical, dos joves músics, piano i clarinet, interpretaran obres clàssiques molt volgudes i conegudes pel públic. En este sentit, el director del Palau, Vicent Ros, ha destacat que “considerem que és fonamental l’aportació de la música en directe en este tipus d’espectacles de titelles, ja que contribuïx a enriquir i a assimilar millor la història”. D’esta manera, es podrà escoltar peces tan conegudes com “El Cigne” de El Carnaval dels animals de Camille Saint-Saëns, la “Cançó de bressol” de Johannes Brahms o la meditació de l'òpera Thais de Massenet. Com també unes altres composicions com la cançó “Morning has broken” de Cat Stevens. En este conte-concert col·labora també la Facultat de Magisteri de la Universitat de València, tant en la part musical com en la didàctica.

Noticias relacionadas

next

Conecta con nosotros

Valencia Plaza, desde cualquier medio

Suscríbete al boletín VP

Todos los días a primera hora en tu email


Quiero suscribirme