GRUPO PLAZA

9 d'octubre 2020 / OPINIÓN

Més lluny, sempre molt més lluny

6/10/2020 - 

VALÈNCIA. Més lluny del demà que ara ja s'acosta. Sí, així és. Tal i com canta Lluís Llach en el seu Viatge a Ítaca. Els valencians hem d'anar més lluny perquè encara ens queda molt de camí per recórrer fins arribar al País Valencià que desitgem. Un país més nostre, just, solidari i viu. I com diu  Salvador Espriu: on  diuen que la gent és neta i noble, culta, rica, lliure, desvetllada i feliç!

I amb aquestes fites treballem des de l'Ajuntament d'Alzira els regidors i regidores de Compromís, malgrat les terribles conseqüències que està generant la pandèmia de la covid-19 per tot arreu. Des del primer moment hem tingut clar que la nostra prioritat ha estat atendre les persones més desfavorides. Hem ampliat les intervencions dels serveis socials i aplicat les normes sanitàries vigents en cada moment. Hem creat un fons solidari i hem ajudat econòmicament als autònoms, comerciants i empresaris. Continuem lluitant contra la violència de gènere i promovent polítiques d’ocupació. Invertim en projectes mediambientals, sostenibles i alternatius. Potenciem l'ús de la nostra llengua en tots els àmbits. Hem consolidat i ampliat les ofertes culturals i esportives. Volem una Alzira de futur alegre, solidària, emprenedora i respectuosa amb el medi ambient.

Alzira, un poble fidel a la seua llengua, a la seua cultura i a la seua identitat, enguany va a celebrar el 9 d’Octubre amb actes que manifesten l'orgull de ser valencians: danses tradicionals, concerts, recitals, parlaments... i tot d'acord amb la normativa sanitària vigent, de manera segura i controlada.

No són moments d’autocomplaença ni d’exaltació patriòtica. Són moments de realisme, de reivindicació i de responsabilitat.

Per a fer créixer el nostre autogovern cal la unitat de tots els demòcrates.  Unitat no és sinònim d’uniformitat, també la discrepància ens fa ser poble. És una simple qüestió de respecte mutu i de pluralitat democràtica interna. Com diu Joan Francesc Mira, "Entre els valencians, cal passar de l’antagonisme excloent a la complementarietat integradora”. El regne històric de València, la Comunitat Valenciana de l’Estatut i el País Valencià modern reclamen amb urgència aquesta unitat. Un pas previ, imprescindible, per a garantir la continuïtat i el nostre futur polític com a poble.

Com a alcalde d’Alzira, seguiré fent tot el possible per a atendre les necessitats dels alzirenys i alzirenyes amb la màxima responsabilitat i dedicació, molt especialment en estos moments que requereixen, per damunt de tot, estar d’acord amb les exigències sanitàries.

Diego Gómez, alcalde d’Alzira


Noticias relacionadas

next

Conecta con nosotros

Valencia Plaza, desde cualquier medio

Suscríbete al boletín VP

Todos los días a primera hora en tu email


Quiero suscribirme

Acceso accionistas

 


Accionistas