GRUPO PLAZA

del 8 al 18 de noviembre

Migrats (en breu). El cicle de dansa que aplega al Carme de la mà de creadors valencians emigrants

19/10/2017 - 

VALÈNCIA. El Centre del Carme i Espai Inestable posen en marxa el cicle de dansa Migrats (en breu)que se celebra del 8 al 19 de novembre del 2017. Durant dos setmanes, diferents creadors valencians emigrants presentaran un conjunt de peces breus en ambdós seus.

El director del Consorci de Museus de la Comunitat Valenciana i director del Centre del Carme, José Luis Pérez Pont ha explicat que “des del Centre del Carme volem impulsar la dansa com un dels pilars de la cultura contemporània, entenent este espai com a plataforma per a jóvens creadors i suport a les companyies i artistes valencians però també com a lloc de trobada i d'interrelació de les arts”.

“El Centre del Carme acollirà diversos espectacles, d'accés gratuït, a fi d'acostar la dansa actual al públic i donar a conéixer l'obra de moltes ballarines i ballarins valencians que estan desenvolupant la seua carrera fora de la nostra Comunitat” ha matisat el director del Centre del Carme qui ha anunciat que “amb Migrats iniciem un nou projecte de treball al que pròximament sumarem noves iniciatives en la línia de suport a la dansa valenciana”.

Una sèrie de creadors, majoritàriament pertanyents a la dansa, van migrar a distintes ciutats d'Europa a fi de provar, trobar altres formes i models de treball o intentar trobar noves oportunitats. En este context sorgix Migrats (en breu) com una iniciativa impulsada i acollida des d'Espai Inestable i el Centre del Carme per a "actuar com a plataforma i trampolí del talent valencià emigrat per voluntat o per necessitat".

El cicle compta amb la presència destacada de creadors i companyies que no freqüenten el circuit alternatiu i tampoc l'oficial, de manera que la seua obra no aconseguix encara visibilitat. La selecció respon a un desig d'"animar/espentar/obligar a estes companyies i creadors a què continuen treballant i indagant sobre les possibilitats de la dansa". Entre altres, es podrà veure el treball d'artistes valencians com Pep Garrigues, Néstor García, Alicia Cubells, Vicente Gisbert o Irene Cortina.

La coordinació artística del cicle Migrats (en breu) l'han format: Rosada Pérez, Tatiana Clavell, Santi de la Font, Maribel Baiona i Jacobo Pallarés. Els tres primers professionals de la dansa i professors dels dos conservatoris de dansa de València, i els dos últims, codirectors de Projecte Inestable.


Noticias relacionadas

next

Conecta con nosotros

Valencia Plaza, desde cualquier medio

Suscríbete al boletín VP

Todos los días a primera hora en tu email


Quiero suscribirme

Acceso accionistas

 


Accionistas