GRUPO PLAZA

música

Miquel Gil celebra vint anys del seu disc 'Orgànic'

6/04/2022 - 

VALÈNCIA (EP). El cantant valencià Miquel Gil celebrarà durant els pròxims mesos el vinté aniversari del disc 'Orgànic', publicat pel segell especialitzat Sonifolk en 2001. D'aquesta manera, el músic de Catarroja retrà homenatge a un treball que va suposar una "fita primordial" en la seua carrera i en la manera d'entendre i interpretar els ritmes d'arrel tradicional.

Per a açò, l'artista estarà acompanyat per membres de la seua formació habitual i, també, per alguns dels instrumentistes que van participar en la gravació d'aquest àlbum.

L'espectacle '20 anys d'Orgànic' va tindre el seu germen el passat mes de novembre en l'Auditori de l'Ateneu de Banyoles per iniciativa de Francesc Viladiu, gestor cultural i responsable de l'esmentat recinte, així com dels festivals (a)phònica i Càntut, entre uns altres.

Posteriorment, eixes cançons es van interpretar en l'Auditori Caló de s'Oli de Sant Josep (Eivissa) en un recital especial ja que la pandèmia havia obligat a suspendre una visita anterior. Així va ser com, a poc a poc, la gira d'aniversari va anar agafant cos. En aquests concerts, Miquel Gil i la seua banda prenen el repertori d'Orgànic com a eix vertebrador, però també inclouen les composicions més celebrades de la trajectòria en solitari de l'artista de Catarroja.

El públic valencià podrà gaudir per primera vegada de les melodies de '20 anys d'Orgànic' el dijous 7 de juliol en el marc del festival Polirítmia que té lloc anualment a la capital del Turia.

Aquest esdeveniment organitzat per l'Institut Valencià de Cultura centra la seua programació en les melodies i les danses del Mediterrani. Uns dies després, el diumenge 10 de juliol, Miquel Gil actuarà en el Festival Internacional de Música Popular Tradicional de Vilanova i la Geltrú, un dels més importants en el circuit de les músiques d'arrel.

Així mateix, hi haurà concerts en el Posidònia Fest de Mataró (3 de setembre) i en la Fira i Festes de Gandia (1 d'octubre). Pròximament es confirmaran més dates en altres localitats.

next

Conecta con nosotros

Valencia Plaza, desde cualquier medio

Suscríbete al boletín VP

Todos los días a primera hora en tu email


Quiero suscribirme