VALÈNCIA. El cicle Cambra al Palau que es desenvolupa a l’Almodí i que està organitzat pel Palau de la Música, rep la visita demà dissabte, a les 20.00 hores, de l’ensemble Moonwinds que presenta el programa “Jazz Impact”. D’esta manera, este grup, format pel clarinetista Joan Enric Lluna, el pianista Juan Carlos Garvayo, el violoncel·lista Salvador Bolón, el contrabaix Toni García i el bateria Ignasi Doménech, interpretaran un programa homenatge a les figures de Leonard Bernstein, en el centenari del seu naixement, així com del llegendari clarinetista Benny Goodman.
Es tracta del segon programa de cambra, que durant el mes de juliol gira entorn del jazz, establint sinergies amb el XXVI Festival que també organitza l’Auditori valencià. Moonwinds interpretarà la Sonata per a clarinet i piano, Variations on an octatonic scale, per a clarinet i violoncel, i Riffs, per a clarinet, contrabaix, piano i bateria de Leonard Bersntein; Benny’s gig, per a clarinet i contrabaix de Morton Gould i el Trio per a clarinet, violoncel i piano, op. 86 de Nikolái Kapustin.
Moonwinds naix el 2006 de la iniciativa artística de Joan Enric Lluna. Ha treballat el repertori clàssic, base del seu repertori (Mozart, Haydn i Beethoven), recuperant música de Martín i Soler. En el seu repertori també estan les grans obres del Romanticisme de Dvorák, Schubert, Mendelssohn i Strauss, i ha encarregat i ha estrenat obres de compositors com César Cano, Blai Soler i Emilio Calandín, combinades amb repertori actual de compositors com A. Part, Sir J. Tavener, J. Horovitz o T. Hosokawa.
Va protagonitzar en el Victoria and Albert Museum de Londres l’obertura de la presidència espanyola de la Comunitat Europea el 2010 convidat per l’Ambaixada d’Espanya en la capital britànica. Durant la temporada 2012-2013 Moonwinds va ser grup resident en l’Auditori de Barcelona. Actualment, fa l’enregistrament i l’estrena de la recuperació històrica d’Un viatge a Nàpols. La música de dos ballets inèdits, de Martín i Soler.
L’Almodí acull demà dissabte, a les 19.30 hores, un programa que combina la música de cambra de l’alemany postromàntic Max Reger i la contemporània del valencià Emilo Mateu. Les professores i professor de l’Orquestra de València, la flauta Anna Fazekas, la violinista Casandra Didu, la violoncel·lista María José Santapau i el viola Santiago Cantó, pujaran a l’escenari del bell edifici gòtic, per a protagonitzar esta nova cita del cicle “Cambra al Palau” que organitza el Palau de la Música