GRUPO PLAZA

La consellera d'Agricultura s'ha reunit amb 'Nostra Terra' per explicar l'informe sobre Magda

Navarro: "La implantació d'energies renovables no pot anar contra el territori i la biodiversitat"

24/01/2023 - 

CASTELLÓ. La consellera d'Agricultura i Transició Ecològica, Isaura Navarro, s'ha reunit a Les Coves de Vinromà amb l'Associació Nostra Terra, una entitat que defensa una ubicació sostenible i racional de les energies renovables. La consellera ha explicat el darrer informe desfavorable que la Conselleria ha traslladat al Ministeri pel macroprojecte MAGDA, com a conseqüència de l'afecció contra espècies protegides d’avifauna presents en la zona per on passaria la línia d'evacuació.

Navarro ha estat justament al territori on està projectada la MAGDA perquè “cal estar al terreny i amb la gent que habita la zona per conèixer el greu prejudici que suposa per a la qualitat de vida del veïnat aquestos macroprojectes”.

"La necessària implantació d'energies renovables no pot anar contra el territori i la biodiversitat, afectar el desenvolupament rural i el conseqüent despoblament, i ocasionar un fort prejudici a les comarques que viuen de l'activitat agrícola i ramadera", ha defensat Navarro a l’encontre. En aquesta línia, la consellera insisteix què la transició energètica ha de ser justa amb el territorI i amb   l’activitat socioeconòmica del mateix, sempre escoltant les parts afectades”.

La consellera també ha explicat que el Consell està treballant en la mapificació del territori valencià acotant quines son les zones prioritàries per a la implantació d’energies renovables, i que les promotores sàpiguen que el millor espai son les zones degradades.

Navarro també ha especificat que “s'ha de treballar l'equilibri entre la democratització de l'energia i la sobirania alimentària. I tot això passa per blindar el territori, el sector primari i el nostre teixit productiu”.

L’Associació Nostra Terra ha agraït la tasca de la consellera per apostar per una implementació d’energia renovable a ubicacions coherents protegint el territori, i que no atempte el món rural, l’agricultura, la ramaderia i a les persones que hi conviuen en la zona.


Noticias relacionadas

next

Conecta con nosotros

Valencia Plaza, desde cualquier medio

Suscríbete al boletín VP

Todos los días a primera hora en tu email


Quiero suscribirme

Acceso accionistas

 


Accionistas