GRUPO PLAZA

amb la presència de la violinista alemanya Clara-Jumi Kang

L'Orquestra de València i el director Guillermo García Calvo dediquen una nit a la sarsuela

4/04/2024 - 

VALÈNCIA. L'Orquestra de València i el director Guillermo García Calvo presenten demà divendres en abonament, a les 19.30 hores a la Sala Iturbi,  una Gala de Sarsuela amb una acurada selecció de romances, duos, preludis i interludis d'alguns dels títols més cèlebres d’este gènere musical, compostos per Serrano, Chapí, Chueca, Sorozábal, Soutullo i Vert i Giménez. La Simfonia espanyola de Lalo, per a violí i orquestra completa el programa, que comptarà amb la presència de la violinista alemanya Clara-Jumi Kang.

El director del Palau, Vicente Llimerá, ha destacat respecte a este concert que “la sarsuela és un gènere musical genuïnament nostre que no figura com deuria en els repertoris dels auditoris”. En este sentit, Llimerá ha destacat que “volem potenciar-la en la nostra programació i estem dissenyant per a futures temporades concerts i representacions en diversos formats”.

D’esta manera i amb la soprano Raquel Lojendio i el baríton Javier Franco, que substituïx a Fernando Campero per indisposició d’última hora, el públic podrà escoltar la Canción de Rosina i Junto al puente de la peña de Leonello de La canción del olvido del mestre José Serrano; Carceleras de Las hijas del Zebedeo de Ruperto Chapí; el preludi de La alegría de la huerta de Federico Chueca; el duo de Katitusca i Pedro Somos dos barcas de Katiuska i Hace tiempo que vengo del taller de La del manojo de rosas, les dos de Pablo Sorozábal; l’intermedi de La leyenda del beso de Soutullo i Vert; i l’interludi de La boda de Luis Alonso de Gerónimo Giménez.

Prèviament s’interpretarà la Sinfonía española, op. 21 d’Édouard Lalo, dedicada a Pablo Sarasate i estrenada a París el 1875. Té clares referències espanyoles com són el ritme sincopat y cadenciós de l’havanera i de la jota. Per a Llimerá este programa “compta amb la batuta precisa d’un especialista en el repertori líric com és Guillermo García Calvo, i amb el debut de la brillant violinista alemanya Clara-Jumi Kang”.

Foto: Marco Borggreve

Guillermo García Calvo va debutar com a director d’òpera amb Hänsel und Gretel en l’Schlosstheater de Schöbrunn als 25 anys. Des de llavors col·labora amb la Staatsoper de Viena, on ha dirigit més de dos-centes representacions i mig centenar de títols operístics. És també director habitual de la Deutsche Oper de Berlín i col·labora amb l’Aalto-Theater d’Essen. Ha exercit els càrrecs de Generalmusikdirektor del Theater Chemnitz i director titular de la Robert Schumann Philharmonie i el de director musical del Teatre de la Sarsuela.

La violinista Clara-Jumi Kang va guanyar la International Violin Competition d’Indianapolis el 2010, després dels seus èxits en el Concurs de Violí de Seül (2009) i la Sendai International Music Competition (2010). Va debutar com a concertista amb la Simfònica d’Hamburg als cinc anys i ha treballat amb directors com Boreyko, Fedoseyev, Gergiev, Kremer, Mena, Poppen, François Xavier Roth, Varga, Lü Jia, Chung, Holliger, Märkl i Yamada. Va ser seleccionada com una de les 100 “Persones més prometedores i influents de Corea” el 2012.

Raquel Lojendio és aclamada per la seua versatilitat com a cantant i artista, abordant un ampli repertori de Bach, Mozart, Stravinski, Verdi, Xostakóvitx o Wagner. Ha treballat amb directors com Marriner, Frühbeck de Burgos, Gelmetti, Mena, Cobos, García Calvo, Pérez, Pehlivanian o Petrenko. Ha sigut convidada per les principals orquestres espanyoles i de l’estranger com la Berliner Philharmoniker, Boston Symphony Orchestra, BBC Philharmonic Orchestra o Dresdner Philharmonie, entre altres.

Javier Franco ha estudiat a l'Escola Superior de Canto de Madrid i en el Conservatori Superior de Música del Liceu de Barcelona assistint, a més, a cursos de perfeccionament amb Alfredo Kraus i Renato Bruson. Ha guanyat concursos Internacionals com el ‘Viñas’ de Barcelona, el Concurs Internacional ‘Francisco Alonso’ de Madrid, el ‘Lluís Marià’ d'Irun o el ‘Rocca delle Macie’ a Siena (Itàlia). Ha treballat en el Teatro Real de Madrid, Teatre del Liceu de Barcelona, Teatro de la Zarzuela de Madrid, Auditorio Nacional de Madrid, Teatre Comunale di Bologna, etc.

next

Conecta con nosotros

Valencia Plaza, desde cualquier medio

Suscríbete al boletín VP

Todos los días a primera hora en tu email


Quiero suscribirme

Acceso accionistas

 


Accionistas