GRUPO PLAZA

identitat

Polinyà Íntim es clausura amb una celebració teatral de les dones rurals

La cita cultural a la Ribera Baixa ha programat dos espectacles sobre la integració dels immigrants al nostre país

5/11/2022 - 

VALÈNCIA. La identitat és l'eix que articula enguany el festival de teatre de xicotet format Polinyà Íntim. Entre els senyals que caracteritzen la localitat de la Ribera Baixa on la cita cultural se celebra els últims cinc anys, està el seu vincle amb la terra. D'aquí ve que demà, diumenge 6 de novembre, s'hagen programat dos espectacles que són una celebració escènica de la condició rural i, més en concret, de les seues dones.

La companyia valenciana La Monda Lironda Teatre s'instal·larà al matí en el Centre Cultural Àusias March per a relatar en Una casa en las altures la història d'una xiqueta que viu en l'horta valenciana amb la seua àvia, qui li ha transmés l'herència cultural del món agrícola. Recolzats en el llegat dels majors, la companyia aventurarà a xiquets i xiquetes d'entre 0 i 5 anys a descobrir el món que ens envolta. Des de l'entorn pròxim fins als deserts, selves i oceans del nostre planeta. Un viatge a través del joc i el moviment on els participants sentiran com es transforma la nostra mirada al llarg de la infància en les diferents etapes de la vida.

Per part seua, el taller de teatre de Siete Aguas, integrat per un grup intergeneracional de dones rurals, representarà en La Casota la seua revisió de l'icònic text de la feminista estatunidenca Eve Ensler Els monòlegs de la vagina. Aquest text agut i irreverent dona veu a les fantasies i temors més profunds del sexe femení. L'autora va escriure el text original en 1996, després d'entrevistar més de 200 dones sobre sexualitat, amor i la violència domèstica. La programación de la segona jornada es completa amb un espectacle de teatre itinerant, una peça de dansa i una conferència d'autoajuda.

La immigració des de l'humor i la dansa

La creació escènica sempre ha sigut molt sensible a l'assimilació de la immigració al nostre país, llançant mirades diverses sobre la situació de les persones migrants. Polinyà Íntim ha programat aquest any dos exemples molt diferents que des de la tragicomèdia i des de la dansa, respectivament, plantegen els problemes associats a la mobilitat humana. Les companyies Francachela i La Tia Lola representaran El paseo millonario, nom col·loquial colombià del segrest exprés. L'obra és un espectacle itinerant que parteix de l'oficina CaixaBank i segueix l'evolució del rapte d'un professor d'institut perpetrat per un jove colombià que tracta de sobreviure com a immigrant irregular al nostre país.

Per part seua, en el Centre Cultural Àusias March, la companyia dominicana Zebra prieta reuneix en No tiene dolor una sèrie d'obres de dansa contemporània, performances i improvisació basades en vivències migratòries de persones africanes del Carib i en la seua autopercepció dins d'aqueix procés. El punt final a dos dies d'entreteniment i reflexió el posaran Les Couchers amb la seua empresa d'assessorament al servei de la felicitat i la pau interior de l'audiència. Des de Castelló, Elena Donzel i Mari Marcos conviden a un viatge de sanació, superació i renaixement personal amb una fórmula curativa que combina postmodernitat, humor i antiga tradició. Un espectacle que no et canviarà la vida, però et farà riure't d'ella. La companyia va ser reconeguda amb el Premi del Público Francesc Aledón Vicente 2022 en Cabanyal Íntim.

Noticias relacionadas

next

Conecta con nosotros

Valencia Plaza, desde cualquier medio

Suscríbete al boletín VP

Todos los días a primera hora en tu email


Quiero suscribirme