GRUPO PLAZA

A l’Almodí

Quinteto Casulana proposa un concert de cambra en femení amb obres de Beach i Sara Galiano

3/02/2023 - 

VALÈNCIA. El Quinteto Casulana pujarà demà dissabte a l’escenari de l’Almodí, a les 19.30 hores, per a interpretar un concert dins del cicle Cambra al Palau que organitza el Palau de la Música. Este quintet proposarà al públic un programa en femení en el qual figura el Quintet per a piano i cordes, op. 67 de la compositora nord-americana Amy Beach i “Lala Theme” de la valenciana Sara Galiana. Completa el programa el Quintet per a piano i cordes en sol menor de Dmitri Xostakóvitx.

La presidenta del Palau de la Música, Gloria Tello, ha destacat que “amb este concert estem fomentant la inclusió d’obres de qualitat compositores injustament oblidades o poc conegudes per al nostre públic com és el cas d’Amy Beach, com també programant a referents actuals com la valenciana Sara Galiana, de qui podrem escoltar l’adaptació per al format de cambra de la seua banda sonora, al mateix temps que es projecten imatges”.             

D’esta manera, el Quinteto Casulana, format per les professores de l’Orquestra de València, la violinista Esther Vidal i la viola Pilar Parreño, junt amb la violinista Sabrina Pacucci, la violoncel·lista Cristina Aguilera i la pianista Renata Casero, començaran el concert amb l’obra “Lala Theme (MGLAM)”, que és l’adaptació de la banda sonora del videojoc “My Granny Lala and Em” creat per Beatriz Olcina. En este sentit, el director del Palau, Vicent Ros, ha volgut remarcar que “la música de cambra és ideal per a aprofundir en la visibilització del talent creatiu de les nostres compositores”, i, en el cas de Sara Galiana, “el públic podrà escoltar eixa tècnica compositiva tan versàtil i original que li caracteritza”, ha afegit Ros.

Un programa en el qual també figura el Quintet per a piano i cordes, op. 67 d’una de les compositores i pianistes nord-americanes més importants del segle XX com va ser Amy Beach. Es tracta d’una de les obres més reconegudes de Beach, que va ser programada extensament als Estats Units i Alemanya. El Quintet per a piano i cordes en sol menor de Dmitri Xostakóvitx, una composició allunyada de l’estil seriós i rigorós que caracteritza al compositor rus, completa este programa.

El Quinteto Casulana sorgix de la iniciativa d’un grup de dones músiques, procedents de diferents entorns professionals: l’àmbit simfònic i la docència. El seu nom ret homenatge a la figura de Maddalena Casulana i va nàixer el 2008 com a Cuarteto Casulana i serà el 2015, quan es constituïxen com a Quinteto. Un dels objectius perseguits per totes les seues components és la recuperació i la difusió de la música escrita per dones compositores, i porten en el seu repertori, entre altres, obres de Sofia Gubaidulina, Gracyna Bacewicz, Mel Bonis, Louise Heritte-Viardot o Amy Beach. Van rebre el premi Clara Campoamor 2018 per la seua tasca en la recuperació i la difusió de la música de dones compositores.

Noticias relacionadas

next

Conecta con nosotros

Valencia Plaza, desde cualquier medio

Suscríbete al boletín VP

Todos los días a primera hora en tu email


Quiero suscribirme