GRUPO PLAZA

Escena Diversa

Robinson Crusoe, Xina i Lorca, protagonistes de la programació de gener del Escalante

30/12/2019 - 

VALÈNCIA. El Teatre Escalante, dependent de la Diputació de València, prosseguirà la programació del segon semestre de la temporada amb la continuació del cicle Escena Diversa. I ho farà embarcant a xiquets i joves del 12 al 30 de gener en tres aventures escèniques que els permetran conéixer a l'enginyós nàufrag d'una illa deserta; endinsar-se amb un panda en els paisatges de la Xina mil·lenària; o deixar-se seduir per la poesia de Lorca.

La companyia valenciana Teatre de l’Abast al costat de la catalana Zero en Conducta signen la producció Rob, un espectacle sense text per a xiquets majors de 5 anys, que podrà veure's en La Mutant del 12 al 16 de gener de 2020. Inspirat en el llibre Robinson Crusoe de Daniel Defoe, Rob recrea la vida i aventures d'un nàufrag que combat la soledat i l'aïllament desenvolupant una prodigiosa imaginació. La tècnica visual amb ombres, el treball d'objectes i titelles, el teatre físic i gestual, i la dansa estan presents en aquest muntatge multidisciplinari interpretat per l'actor valencià Ramón Ródenas. Un personatge independent i fort que mostra la seua capacitat per a adaptar-se a les circumstàncies més difícils, gaudir dels canvis i ser feliç a força de ser creatiu, enginyós i lliure.

Un viatge molt diferent però igual de suggeridor és el que proposa per a xiquets i xiquetes de 3 a 7 anys la companyia italiana TPO a La casa del PandaUn espectacle, programat del 19 al 23 de gener en La Mutant, que recorre la cultura, les tradicions i les mil històries de la Xina, un país que, com aprendran els joves espectadors, ens demostra que existeixen moltes maneres d'entendre el món. Fusta, foc, terra, metall i aigua són els cinc elements que, segons el pensament xinés, donen origen a totes les coses que coneixem. Elements amb els quals dos ballarins convidaran al públic a viatjar pel temps i l'espai en un itinerari fet de cançons i tradicions, de naturalesa i de la cultura d'una de les civilitzacions més antigues del planeta. Un recorregut immersiu a base de coreografies, imatges i paisatges sonors, guiat per un personatge molt especial: un panda.

Finalment, l'Escalante tancarà Escena Diversa amb Federico, un espectacle en castellà per a majors de 8 anys, que acollirà el teatre El Musical del 26 al 30 de gener. En ell, sota la direcció de Paco Zarzoso, La Subterrànea oferirà un recorregut per l'imaginari, la poesia, els dibuixos i el teatre de Lorca, donant vida als seus somnis i malsons. Una obra interpretada per Pau Gregori, Águeda Llorca, Ester Martínez i Lucía Sáez , en el qual la fantasia lorquiana cobra vida a través de la posada en escena, la lírica, els elements escènics i la música. Un homenatge a la llibertat i a la poesia d'un dels grans poetes de tots els temps.

Noticias relacionadas

next

Conecta con nosotros

Valencia Plaza, desde cualquier medio

Suscríbete al boletín VP

Todos los días a primera hora en tu email


Quiero suscribirme

Acceso accionistas

 


Accionistas