GRUPO PLAZA

'Fet a Rocafort'

Rocafort recorda el seu fill adoptiu Doro Balaguer amb una exposició de la seua pintura

7/11/2018 - 

VALÈNCIA. La regidoria de Cultura de l'Ajuntament de Rocafort inaugura demà dijous, a les set i mitja de la vesprada, a la Casa de Cultura, l'exposició Fet a Rocafort, del pintor i artista plàstic Doro Balaguer, mort al començament de l'any passat. 

El ple municipal va reconèixer llavors Balaguer com a fill adoptiu a títol pòstum pel seu compromís social progressista, que va deixar també un reconegut llegat artístic com a membre del Grup Parpalló -pioners de la modernitat a la València de postguerra- juntament amb Andreu Alfaro, José Soler 'Monjalés o Manuel Gil, entre d'altres;  i, més tard, ja retirat en la seua casa de Rocafort, creant les peces que ara s'exposen a la Casa de Cultura.

Doro Balaguer.

D'aquesta forma, el poble homenatja aquest veí il·lustre reunint en una mostra una vintena de quadres que proven el talent de Balaguer entre l'abstracció i allò imaginat. Unes obres que l'autor va crear en el seutaller en el centre del poble, d'ací el títol de 'Fet a Rocafort', que es podran visitar fins el 9 de desembre. “És un referent artístic i vital, unpintor innovador i un gran defensor de les llibertats i la justíciasocial.  Havíemde fer-li un reconeixement, apunta laregidora de Cultura, Julia Cañizares.

En la inauguració participaran la seua família i amics, que repassaran la trajectòria de l'artista en un acte que es preveu emotiu pel vincle que l'autor va mantenir amb el poble i amb els seus afins. Balaguer, nascut a València el 1931, va escollir Rocafort com a lloc de retir després d'una intensa carrera política. 

Doro Balaguer.

L'Ajuntament va decidir declarar-lo fill adoptiu per la seua destacada labor cívica, tant com a creador artístic com en el vessant ciutadà i polític, des del seu compromís antifranquista com a represaliat, sempre constructiu per a les llibertats democràtiques des de l'esquerra i el valencianisme.

Noticias relacionadas

next

Conecta con nosotros

Valencia Plaza, desde cualquier medio

Suscríbete al boletín VP

Todos los días a primera hora en tu email


Quiero suscribirme