GRUPO PLAZA

Al llarg de setembre començaran les obres per obrir els jardins del palau al poble

Ròtova recuperarà el pati nord del palau dels Comtes

31/08/2022 - 

VALÈNCIA. Al llarg de setembre començaran les obres per obrir els jardins del palau al poble. Ròtova recupera el pati nord del palau dels Comtes com un jardí obert al passeig 9 d’Octubre. L’adequació del jardí materialitza la possibilitat de posar en servei un espai públic obert, una nova zona verda pública, amb la recuperació integral del pati nord del palau, amb bones qualitats paisatgístiques i ambientals dins d'un context urbà. L’actuació suposa la recuperació d’un espai actualment molt degradat que presenta gran potencial, que, a més, aproparà a la població el palau i permetrà contemplar en primer pla els treballs de recuperació que s’hi duent a terme. 

Entre les actuacions, hi ha la de col·locació d’una tanca més d'acord amb la naturalesa de l'espai públic i patrimonial del jardí, visualment permeable, que genere suficient transparència entre l'interior i l'exterior.

L’actuació, que ascendeix a 50.000 euros, ha estat adjudicada a Construcciones Bañuls SL. El projecte, a més, ha rebut una subvenció de 32.500,00 euros, dins d’una línia destinada a Patrimoni Cultural i Natural, en el Programa de desenvolupament rural de la Comunitat Valenciana 2014-2020, donat que Ròtova forma part del Grup d’Acció Local Som Rural, destinatari d’ajudes LEADER.

L'hort tancat

El conjunt del palau es completa amb un gran hort de les esquenes dels qual queden les restes del murs que tancaven el recinte, ara ocupat per l’actual passeig del Nou d’Octubre. L’accés a l’hort històric del palau es fa per la banda esquerra de l’edifici travessant els murs de càrrega mitjançant arcs de mig punt propis del segles XVII i XVIII.

Noticias relacionadas

next

Conecta con nosotros

Valencia Plaza, desde cualquier medio

Suscríbete al boletín VP

Todos los días a primera hora en tu email


Quiero suscribirme

Acceso accionistas

 


Accionistas