GRUPO PLAZA

'el Planter Escènic', nova categoria dins de la programació

Russafa Escènica llegirà les obres guanyadores del Torneig de Dramatúrgia de la Comunitat

3/07/2018 - 

VALÈNCIA. Després de presentar totes les propostes que composen els seu cartell IN i OUT, l’equip de Russafa Escènica acaba de donar a conèixer una nova categoria: el Planter Escènic. Es tracta d’una nova incorporació dins del marc de Russafa IN que consisteix en la lectura dramatitzada de tres textos escrits per algunes de les dramaturgues i dramaturgs més destacats actualment a la Comunitat Valenciana. El Planter Escènic naix gràcies a la col·laboració de la Fundació SGAE amb l’objectiu de difondre el talent dels professionals i de les seues creacions.

Els textos proposats per a les lectures dramatitzades són els tres treballs guanyadors a les tres darreres edicions del Torneig de Dramatúrgia de la Comunitat Valenciana. Juli Disla, guanyador al 2016, participarà amb la seua obra Cocodrilo, amb direcció de Jaume Pérez i interpretació d’Empar Canet i Inma Sancho; Mafalda Bellido amb Chucho dirigida per Xavier Puchades i interpretada per la pròpia Mafalda i Jordi Ballester; i Adrián Novella, autor i director de Los Tardones, interpretada per Resu Belmonte i Vicente Genovés.

El Planter Escènic es durà a terme en tres funcions – una per text – els dies 21, 22 i 23 de setembre a l’espai La Boulangerie.

II Premi de Dramatúrgia i curs d'escriptura

A més a més, el festival Russafa Escènica avança dues propostes que s'enquadren dins de les seues activitats paral·leles, el contingut de les quals encara no s’ha fet públic. Una d’elles serà la segona edició del premi dirigit a les peces de teatre textual, en format de Viver, participants a Russafa Escènica 2018. El II Premi de Dramatúrgia Russafa Escènica, que a la darrera edició fou concedit a l’obra La Dislexia de los Conejos de Miguel Serrano, té com a objectiu recolzar als creadors per a que puguen continuar treballant en la peça després del festival. Com a novetat d’aquesta edició, el director valencià Chema Cardeña tutoritzarà el procés de transformació de la peça guanyadora.

En segon lloc, el propi Cardeña impartirà  el curs d’escriptura 'De la idea al papel' dirigit als autors que presenten propostes en aquesta edició 'Sorolls' i per als  socis de la Fundació SGAE. Ambdues activitats comptaran amb el recolzament de la Fundació SGAE a través del seu Consell Territorial de la Comunitat Valenciana.

Noticias relacionadas

next

Conecta con nosotros

Valencia Plaza, desde cualquier medio

Suscríbete al boletín VP

Todos los días a primera hora en tu email


Quiero suscribirme

Acceso accionistas

 


Accionistas