GRUPO PLAZA

16 i 17 d'agost

Sagunt a Escena presenta ‘Eleutheria’ dins de la programació de l’Off Romà

En commemoració dels 200 anys de l’aniversari de la independència de la Grècia moderna.

15/08/2021 - 

VALÈNCIA. L’Off Romà de Sagunt a Escena presenta els dies 16 i 17 d’agost a les 22 hores a la Casa dels Berenguer de Sagunt (carrer del Sagrari), l’espectacle Eleutheria: Libertad que l’associació cultural Scaena Grecolatina ha produït en commemoració dels 200 anys de l’aniversari de la independència de la Grècia moderna.

Els textos són de Gemma López i José Luis Navarro i la direcció de Gemma López MartínezEn març de 2021 es van complir 200 anys de la creació de l’estat grec, alliberat de la dominació otomana. Naix aleshores el que s’ha vingut a anomenar la Grècia moderna. En aquest temps i els anys anteriors a la independència, intel·lectuals, filòsofs i molt especialment poetes han posat tot el seu saber i els seus sentiments al servei d’aquesta causa que és primer que res el reconeixement dels trets d’identitat de l’esperit grec, que en certa manera entronca i enllaça amb els valors més genuïns de la Grècia clàssica, i fins i tot la Grècia homèrica.

I cap valor més destacable que el que simbolitza la paraula ‘eleutheria’, llibertat en grec. Quan la Grècia moderna fixa definitivament la seua bandera sobre el blau de la mar i del cel, traça nou barres que no són aleatòries. Són les nou lletres que corresponen a la paraula ‘eleutheria’ (llibertat).

En l’espectacle, el Museum Scaenucum Graecolatinum de Sagunt ha volgut subratllar aquest aniversari des del prisma de la poesia en totes les seues facetes, la que se sent i es recita, la que es canta i fins i tot la que es balla.

Noticias relacionadas

con la adaptación de la compañía alcoyana 'La Dependent'

El festival Sagunt a Escena inaugura su programa de espectáculos con 'Júlia' 

Por  - 

Además, la compañía ha adaptado el texto de Júlia al formato de radioteatro, una serie de 10 capítulos que el próximo otoño se podrá escuchar en Radio Ser Alcoy. Para ello, ha contado con el elenco de actores y actrices de la versión teatral, la música original de la pieza y la adaptación específica que ha hecho la misma directora

next

Conecta con nosotros

Valencia Plaza, desde cualquier medio

Suscríbete al boletín VP

Todos los días a primera hora en tu email


Quiero suscribirme