GRUPO PLAZA

12 de maig 

Sandra Monfort i La Maria actuen juntes en concert a Sant Miquel dels Reis

8/05/2023 - 

VALÈNCIA. El cicle musical ‘A la llum de la lluna’ prossegueix divendres que ve 12 de maig en el claustre del monestir de Sant Miquel dels Reis amb el concert de dos joves promeses valencianes que ja han aconseguit fer-se un espai propi en l'escena musical: Sandra Monfort i La Maria.

Inscrites en la nova fornada d'artistes que assumeixen la tradició per a innovar i forjar espais sonors propis, les dues artistes es donaran cita en el monestir per a oferir sengles concerts organitzats per Cultura de la Generalitat a través de la Direcció General de Cultura i Patrimoni.

El tradicional i l'avantguardista, l'ancestral i el modern, l'orgànic i el digital es fondran amb la poesia i la cançó en l'actuació de Sandra Monfort (Pedreguer, 1992). Una artista versàtil amb molt de fust la tècnica i la intuïció del qual la va portar en 2021 al fet que el seu àlbum debut Niño Reptil Ángel s'alçara com un dels més fascinants de la música pop estatal durant este exercici i la seua autora fora reconeguda com l'Artista Revelació dels Premis Carles Santos de la Música Valenciana. Un punt de trobada entre lírica, cançó folk tradicional i electrònica, que va demostrar que la valenciana pot compartir òrbita amb tots eixos músics que estan per la labor d'actualitzar el llegat sonor dels seus territoris des d'una perspectiva actual.

Al costat d'ella, La Maria, nom artístic de Maria Bertomeu (Oliva, 1998), prendrà eixe mateix dia l'escenari per a regar amb la seua hipnòtica veu cançons inspirades en el cançoner valencià tradicional per a convertir-lo, de nou, en el més popular de les nostres músiques. Després de la viralització d’Arranquen vinyes en 2021, la cantant està revolucionant el cant valencià amb el seu primer treball d'estudi, produït per Tono Hurtado i de la mà de la discogràfica Propaganda pel Fet. La mescla de sons orgànics i electrònics en les seues composicions ens trasllada al passat i al present, a la tradició i la transgressió que La Maria posa al servei del sentiment, la memòria i l'emoció. ‘A la llum de la lluna’ prossegueix divendres 19 de maig amb un concert de Víctor Manuel.

next

Conecta con nosotros

Valencia Plaza, desde cualquier medio

Suscríbete al boletín VP

Todos los días a primera hora en tu email


Quiero suscribirme