GRUPO PLAZA

S'inicien a Sueca les obres de restauració del passeig marítim afectat per Gloria

5/06/2020 - 

VALÈNCIA. Els alcaldes de Sueca, El Perelló i Mareny de Barraquetes, acompanyats per diversos dels seus regidors, han realitzat una visita oficial a les obres de restauració del passeig marítim, que s'han iniciat aquesta setmana des de Demarcació de Costes. Els treballs han començat en un dels trams de la platja del Perelló, per ser dels més castigats pel temporal Gloria, els efectes del qual el van fer desaparéixer per complet.  

L'alcaldede Sueca, Dimas Vázquez, s'ha mostrat molt satisfet per l'inici de les obres per part del Ministeri, ja que es tracta d'una actuació molt esperada després dels greus danys ocasionats el gener passat. “Hem vingut per a parlar amb els tècnics i conéixer el planning dels treballs, a fi de concretar diverses qüestions, com el tema dels accessos a les platges per part dels usuaris, quines zones quedaran fitades a cada moment i quines es podran utilitzar demanera lúdica”. A més, l’alcalde ha explicat que “el pròxim 13 de juny, iniciem ja la campanya d'estiu amb la posada en funcionament dels serveis de socorrisme, i volem saber quins trams es podran utilitzar per a fer una previsió i coordinar-nos, a fi que els usuaris patisquen les menors molèsties possibles”.

“La idea és començar per les zones més castigades i pròximes a la població, amb l'objectiu d'afavorir l'activitat dels negocis d'hostaleria i l'accessibilitat dels usuaris a les platges”, ha assenyalat Joaquín Rodríguez, un dels responsables de l'assistència tècnica de les obres, “es tracta d'una actuació urgent en la qual es reconstruirà, especialment en aquells trams de passeig en els quals havia desaparegut per complet, per davall del nivell freàtic”.

Per la seua banda, l'alcalde del Perelló, Juan Botella, s'ha mostrat també molt satisfet amb l'inici d'estes obres “perquè, de tindre un passeig totalment derruït, sense poder-se utilitzar, hem aconseguit la seua reconstrucció”. Botella ha destacat la importància per al Perelló de disposar del passeig marítim “com un factor de promoció turística i com a línia de comunicació amb tot el litoral de Sueca". L’alcalde del Perelló ha destacat com a únic factor negatiu, l'obligació del Ministeri del retranqueig  del passeig fins als 3,5 metres en aquells trams en els quals es vaja a actuar.

En aquest sentit s’ha pronunciat també l'alcalde del Mareny de Barraquetes, Jordi Sanjaime: “hem hagut de negociar la condició imposada pel Ministeri sobre el retranqueig del passeig, ja que al principi proposaven 2 metres i, finalment, després de diverses negociacions, hem aconseguit que siga de 3,5 metres”.

Noticias relacionadas

next

Conecta con nosotros

Valencia Plaza, desde cualquier medio

Suscríbete al boletín VP

Todos los días a primera hora en tu email